Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • purak
  Participant
   Post count: 484

   Srbiji su potrebne suštinske promene

   -Beta

   Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas u Sarajevu da su Srbiji potrebne velike i suštinske promene.

   “Srbija se mora promeniti posle svih ovih godina, i mora se istinski suočiti sa prošlošću. Sve ove godine, Srbija je sebi oduzimala šansu da bude bolja”, kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Sarajevu gde boravi u okviru svoje izborne kampanje.

   Jovanović je kazao da je Srbija uvek bila prisutna u BiH, da namerava da bude i ubuduće, ali da je isto tako potrebno i da BiH bude prisutna u Srbiji.

   Jovanović je istakao da je u svojoj izbornoj kampanji imao obavezu da kaže da Srbija mora uhapsiti sve optužene za ratne zločine, Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Stojana Župljanina i druge, i da će se dolaskom novih snaga promeniti odnos prema prošlosti.

   “Mi pokušavamo da afirmišemo drugačiji sistem vrednosti”, rekao je Jovanović i istakao da za takvu politiku traži podršku u Sarajevu.

   “Srbija će postati evropska država, onda kada to postane BiH”, rekao je lider LDP-a i dodao da i političari u BiH treba da urade suštinske promene, kako bi te dve države zajedno krenule ka EU.

   On je izrazio nadu da će LDP imati priliku da posle izbora pokaže da sprovodi politiku koja se ne krije “iza kompromitujućih ratnih zločina i koja će imati drugačiji odnos prema Bosni”.

   Upitan da prokomentariše zahteve za otcepljenje Republike Srpske iz BiH, Jovanović je rekao da će Srbi iz BiH svoju sreću naći u Sarajevu, kao i da “posle 1990-tih godina, niko ko je razuman, ne može tražiti da svoju sreću gradi na nesreći Bosne”.

   Komentarišući proglašenje nezavisnosti Kosova, Jovanović je podsetio da je do sada više od 30 zemalja sveta glasalo za nezavisno Kosovo, i da je Kosovo instrument koji se koristili u političke svrhe u Srbiji.

   “Nije Kosovo upropastilo Srbiju. Srbija je upropastila Kosovo. Od nas je otisla Slovenija, Hrvatska, Makedonija, BiH…”, rekao je Jovanović i dodao da Kosovo još uvek daje šansu Srbiji da pokaže da je spremna za promene.

   Jovanović se danas susreo u Sarajevu sa članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem, za kojeg je rekao da je njegov politički istomišljenik.

   webmaster
   Keymaster
    Post count: 3712

    Ovako pametnog covjeka srbi mogu samo ubiti, kao sto su ranije ubijali one koji svojim razmisljanjima i idejama bili daleko ispred “gumenog opanka” radikalnih srpskih elemenata, poput pokojnog Zorana Djindjica.

    To je nazalost stvarnost Srbije.

    Pogledajte sta rade u Subotici nasem sugradjaninu koji, siguran sam, je primjer postenog i dobronamjernog gradjanina Srbije.

    Subotica je grad razlicitosti, velikog broja razlicitih nacionalnosti, kultura. Kada je u takvom jednom gradu odrasla generacija srba koja mrzi dugog zbog njegove vjere ili nacionalne pripadnosti sta onda reci za Paracin ili Svetozarevo ili bilo koji drugi grad u centru Srbije.

    Nevjerovatno ali istinito…

    purak
    Participant
     Post count: 484

     Jovanovic je Srbija koja polaze cvijece srebrenickim zrtvama,Radovana,Ratka i ostale naziva zlocincima i sramotom srpskog naroda a nikako herojima,al na zalost,mnogo je onih,zategnutih opanaka,koji Jovanovicu i ljudima ko on ne mogu ni prismrditi ni kulturom,ni tolerancijom……gumenim opancima ostaje samo eliminisanje takvih ljudi,al njihovim nestankom ubijaju i Srbiju.

    Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
    • You must be logged in to reply to this topic.