Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 898

I ako cijeli svijet odaje dužnu poštu nastradalim jevrejima u toku drugog svjetskog rata,narod koji je doživio genocid,ali šta je danas,postavljaju se mnoga pitanja na koja nema odgovora,Dobili su komad zemlje u tuđoj avliji,i cijelo to vrijeme progone i pokušavaju uništiti jedan narod,narod Palestine,zar ih istorija nije naučila šta znači biti terorisan,maltretiran,progonjen i ubijan.Žalosno što ovako ja sada razmišljam,ali eto postavlja se pitanje opravdanosti činjenica iz istorije,da li su oni sada prijetnja za svjetski mir,jesu li oni ti koji su sada izazvali globalnu
      ekomomsku krizu povlačeći svoj prljavi novac,postavljaju se zbilja mnoga pitanja na koja treba odgovoriti.

Mare
      Participant
        Post count: 1546

29/01/09
        Palestinska djeca su Ana Frank 21. stoljeca
        Vedrana Rudan, spisateljica iz Rijeke, zbog komentara objavljenog u ponedjeljak u emisiji “IN magazin” Nove TV iz Zagreba, dobila je otkaz. Nova TV je u utorak u sklopu informativnih emisija u nekoliko navrata objavila priopcenje u kojem je receno, da se »na Dan sjecanja na zrtve holokausta Nova TV javno ispricava Zidovskoj zajednici i svima koje je uvrijedio istup gosce komentatorice ». Zbog komentara kontroverzne spisateljice reagirale su brojne jevrejske udruge optuzujuci je i za – antisemitizam.
        Dio hrvatskih medija objavio je da je suvlasnik Nove TV Ronald Lauder, predsjednik Svjetskog zidovskog kongresa. U tv-prilogu od nekoliko minuta Rudan je, izmedzu ostaloga, rekla da joj je « cudno da palestinsko-zidovski rat nikoga ne uzbudzuje, dok se cini da je Hitler, s druge strane, jos uvijek ziv ». Postavila je retoricko pitanje « zasto je dim iznad Auschwitza vjecni dim, a dim iznad Gaze pizdin dim »… dok je cijeli prilog zavrsen nizanjem fotografija ubijene palestinske djece u Gazi, a na ekranu su krupnim slovima ispisana njihova imena.
        Nisam ja, nego Marx
        Zbog Vaseg priloga u emisiji « IN magazin » u ponedjeljak, Nova TV se dan kasnije u svim svojim informativnim emisijama ispricala gledateljima. Sto su Vama rekli u Novoj TV, jesu li tocne tvrdnje da ste zbog svog komentara dobili otkaz?
        – Urednik Nove TV gospodin Svilan rekao mi je da ce zbog mog priloga sa mnom biti prekinuta suradnja.
        Kako ste se osjecali u trenucima dok se Nova TV nekoliko puta obracala gledateljima sluzbenim priopcenjima ogradzujuci se od Vaseg priloga?
        – Nisam nista od toga vidjela jer nisam bila doma. Ali, meni je ponudzeno da se ispricam za svoj komentar i ja sam tu ponudu odbila. Dakle, nije da nisam imala priliku sacuvati posao.
        Optuzuju Vas da ste koristili govor mrznje, kako Vi gledate na te optuzbe?
        – Mislim da je to cista manipulacija. Citirala sam Anu Frank, a oni tvrde da sam to ja rekla. “Kad ce Zidovi prestati biti Zidovi, a postati ljudi », prvi je rekao Marx, onda ga je citirala Ana Frank, onda sam ja citirala Anu Frank. Mislim da je problem u tome tko je vlasnik Nove TV, pogledajte u hrvatskim medijima, objavljeno je ime, prezime i funkcija, zato mislim da je rijec o manipulaciji. Ja sam dobila otkaz ne zato sto sam ovo ili ono rekla o Zidovima, nego zato sto je ta televizija prva u svijetu objavila imena i prezimena pobijene palestinske djecice.
        Kako ste se odlucili u svom komentaru baviti upravo ovom temom, s obzirom na karakter emisije?
        – Karakter mog priloga u emisiji bio je ozbiljan, ja sam ozbiljna novinarka i pisac, moje knjige su prevedene na sve svjetske jezike. Ubijanje Palestinaca je holokaust 21. vijeka i svaki civilizirani covjek koji ima u sebi i najmanje ljudskosti trebao bi se zamisliti nad tim cinom. Ja ne zelim sutjeti nad tim onako kao sto su moji preci mozda sutjeli dok je Hitler ubijao Zidove.
        Kakav je Vas dojam, sto o tome drugi ljudi misle?
        – Ja sam dosad u zivotu zbog mnogih tema dobila otkaz. Kao novinarka, pet puta sam dobivala otkaze. Najprije sam imala probleme u Jugoslaviji, jer sam navodno nesto krivo napisala o JNA. Kada je Tudzman dosao na vlast, bila sam prvi novinar u Hrvatskoj koji je dobio otkaz jer sam uvrijedila Tudzmanovu lentu. Sad sam dobila otkaz u Hrvatskoj od Zidova. Medzutim, prvi put u zivotu imam, usudila bih se reci, apsolutnu podrsku.
        • Od ljudi koje susrecete?
        – Bas i ne secem okolo jer se sve ovo desava u zadnja 24 sata. Ali, dobivam mailove podrske cak iz Kalifornije, na engleskom mi pisu ljudi koji su culi odjeke moje emisije. Moj prilog koji je emitiran u emisiji Nove TV je svjetski, planetarni cin, jer je prvi put jedna europska televizija, uvjetno receno civilizirana, objavila imena i prezimena pobijene palestinske djece. To necete nigdje vidjeti, ni na jednoj svjetskoj televiziji. I ja se osjecam poput heroja.
        • Izjavili ste da je Vas prilog na Novoj TV bio govor ljubavi prema Zidovima i prema Palestincima i da ste ponosni na svoj tekst.
        Priznajem, bojim se
        – Apsolutno. To je najveci cin u mom zivotu nakon radzanja moje dvoje djece.
        • Svi visokotirazni dnevni listovi u Hrvatskoj objavili su tekstove o ovom Vasem komentaru, negativnim reagiranjima, prenijeli su Vase izjave. Sto kazu kolege novinari?
        – Kolege novinari su na mojoj strani.
        • O Vasem tv-prilogu bilo je rijeci i na sjednici Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u utorak u Hrvatskom saboru. Optuzuje Vas za vrijedzanje Zidova, govor mrznje, zamjera vam se nacin na koji ste usporedili rat u Gazi i holokaust. Kako to komentirate?
        – Ja to ne zelim komentirati, ja to drzim cistom manipulacijom.
        • Kako ocjenjujete najnovije dogadzaje u Gazi?
        – Kao holokaust 21. stoljeca, za mene su oni Zidovi koji ubijaju palestinsku djecu nacisti, palestinska djeca su Ana Frank 21. stoljeca.
        • Jeste li dozivjeli nesto negativno nakon sto je Vsš komentar objavljen na Novoj TV?
        – Nisam, ali moram priznati da se bojim.
        • Bojite se? Zbog cega?
        – Bojim se za svoju fizicku sigurnost. Jednostavno, molim one koji su mi dali otkaz da budu prema meni milostivi, takav apel sam im poslala i preko novinske agencije Hina, da mi ne ubiju djecu i da mi ne razvale kucu raketom.

webmaster
        Keymaster
          Post count: 3712

Mare ovaj tekst je stvarno odlican…

Mare
          Participant
            Post count: 1546

Zbog onog zlocina sto ga napravise Izrajelski vojnici,da ova slika je napravljena u jednoj Islamskoj zemlji,svi bi rekli da je to normalno.Ova slika nam dolazi iz Tokija.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.