Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • webmaster
  Keymaster
   Post count: 3712

   Juce u prostorijama BKC i Dzemata Vejle napravljeno je oprostajno vece, sijelo, sa Ambasadorom BiH u Danskoj njegovom ekselencijom Maslo Seadom.

   Prelijep skup i emotivan rastanak.

   Naime ambasador Maslo Sead je jedan od velikana na polju Bosnjacke politicke scene, mostarac, dugo godina radio u Mostaru na mnogim funkcijama i odgovornim mjestima.

   Cast mi je i zadovoljstvo imati ga za prijatelja, ahbaba.

   Ono sto je mene impresioniralo i posebno mi se svidjelo kod njega je to da se radi o vjerniku muslimanu, borcu za islam i prava muslimana.

   Ambasador Maslo je sa nama u safu kada se obavlja namaz i sa nama kada se radi o borbi za prava muslimana u Danskoj.

   Navescu samo jedan primjer njegovog nesebicnog zalaganja.

   Kada su objavljene karikature Muhameda a.s. u danskim novinama tada je i nas Ambasador stavio potpis na dokument osude koji su potpisali ambasadori muslimanskih zemalja.

   Mozda ovo i ne zvuci nekako veliko, ali kada se pomisli na vlasti u nasoj BiH, i to da u tom momentu nije imao odobrenje Ministarstva Vanjskih poslova BiH onda se moze shvatiti da je fakticki ovim svojim potpisom, potpisao svoju smjenu…

   Odmah iza toga uslijedili su napadi i osude i zahtjevi za njegovom smjenom od strane srpskog i hrvatskog clana Predsjednistva BiH, ali eto Allahovom dz.s. odredbom nisu uspjeli u svojim namjerama.

   Poslije objavljivanja ovog dokumenta nazvao sam ga i rekao mu -“Gospodine ambasadore, Vas potpis na ovom dokumentu nema veliku tezinu i to nece puno poboljsati prilike muslimana u Danskoj ali bi bio veliki hendikep za sve Bosnjake da vas zbog tog potpisa smijene, tada bi stetu imali svi Bosnjaci trenutno nastanjeni u Danskoj.”

   Na to mi od odgovori, i ovaj odgovor cu dugo pamtiti -“Abdulahu meni je farz da budem musliman a nije mi farz da budem Ambasador.”

   Dok Bosna ima ovakve politicare mozemo se nadati boljitku, ovakvi ambasadori govore da u Bosni ima velikog hajra i bude nadu da je pred Bosnom ipak svijetla buducnost.

   Hvala ambasadoru Masli i jedva cekam vec ugovoreni zijaret u njegovom Mostaru…

   Ispred IZBD poklonili smo mu jedan laptop/prijenosni racunar i pozelili da ga koristi u hajru u “velikoj borbi” za Bosnu i Hercegovinu i za prava Bosnjaka u svom rodnom Mostaru.

   Evo i nekolio slika sa ovog skupa…

  Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.