Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Anonymous
   Post count: 2088

   Danas je sedma godisnjica smrti velikog umjetnika, pjevaca i jednog od najvecih sinova grada Sarajeva Davorina Popovica.

   Sjećanje na Davorina Popovića-Pimpeka

   Sedmu godišnjicu od smrti Davorina Popovića-Dače obilježili su danas posjetom njegovom vječnom počivalištu na groblju Bare dopredsjedavjući Skupštine Kantona Sarajevo Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović i saradnici, predstavnici Grada, te Dačina brojna sarajevska raja, javljaju iz press službe Vlade KS-a.
   Ovo je bila i prilika da se prisjete vremena u kojem su zajedno živili, radili i družili se.

   “Sjećanje na Pjevača je sjećanje na jedno vrijeme, na plamenitiji život, sjećanje na njegove prijatelje Bodu, Kinđeta i ostale. Uvijek ćemo sa pijetetom čuvati uspomenu na sve njih, kao velike ljude, velike profesionalce i legende,“ rekao je ministar Hadžihafizbegović.

   Među onima koji su danas položili cvijeće na Dačin grob bio je i Halid Bešlić, koji je rekao da je uspomena na Davorina i Indexe trajna i vječna.

   Dačinom smrću prestali su postojati Indexi, ali sjećanje na njih kao prvu i najkvalitetniju grupu sarajevske i ex-yu muzičke scene i dalje živi. Sjećanjem na dan kada nas je napustio sačuvaćemo njegov glas i muziku kao trajni simbol jednog vremena.

   (Sarajevo-x.com)

   Anonymous
    Post count: 2088

    Jedan od pionira fanki muzike umro danas u Zagrebu…Dino Dvornik

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.