Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • ermin pawa
  Participant
   Post count: 167

   U četvrtak 04.09.2008 godine organizovan je Iftar kod našeg povratnika Ibre Ajanovića -Piceka .Na iftaru je bilo oko desetak povratnika .Dovu je proucio Madžid ef.Alihodžić .Sve najbolje Ibri i njegovoj porodici i da ima Allah podari lijepo zdravlje i oprosti njihove grijehe .Amin

   U nastavku par slika sa Iftara :

   ermin pawa
   Participant
    Post count: 167

    Tradicionalno prve subote u mubarek mjesecu Ramazanu, Medžlis IZ-e Rogatica, uz nesebičnu pomoć svojih prijatelja, organizuje zajednički iftar za povratnike. Sinoćnjem iftaru prisustvovalo je preko 80 postača, koji su u prelijepoj ramazanskoj atmosferi u Šudžauddin džamiji zajednički iftarili, ibadetili, slušali predavanje.

    Nakon akšamskog ezana prisutni su, nakon što su se omrsili hurmom ili sokom, zajednički klanjali akšam-namaz koji je predvodio Haris ef. Ahbabović, teravih-imam u Novoseocima. Nakon akšam namaza poslužen je iftar, da bi na kraju dovu proučio Rasim ef. Džafić, glavni imam MIZ Goražde.

    Poslije iftara, prisutne je prvo poselamio glavni imam MIZ Rogatica, a hafiz Kenan Musić, asistent na predmetu hadis pri Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, održao je prigodno predavanje. Nakon vaza prisutni su pristupili klanjanju jacije i teravih-namaza, koje je predvodio uvaženi karija iz Libije, koji je bio specijalni gost na iftaru.

    I na kraju, Medžlis IZ-e Rogatica se najtoplije zahvaljuje svima onima koji su pomogli pri organizaciji ovoga zajedničkog iftara. Molimo Allaha dž.š. da ih za ovo hajirli djelo neizmjerno nagradi.

    [img]http://i307.photobucket.com/albums/nn282/ermin_22/P1040312

    ermin pawa
    Participant
     Post count: 167

     Teravih namaz u Sudžaudin džamiji u Rogatici

     ermin pawa
     Participant
      Post count: 167

      Ja se zvinjavam sto kasnim sa ovim slikama i tekstom komp mi je u faz raspada pa tako da nisam mogo plaho raditi ali eto nikad nije kasno da se ubace eki tekstovi .Naime ovaj put prenosimo dio atmosfere koja je vladala na iftaru kod Haži Sabita i Belkise Ajanović .Na iftaru se skupila mnogobrojna rodbina ,kceri,zetovi,unuke,unuci i mnogo povratnika .Dovu je proucio Madžid ef.Alihodžić glavni imam MIZ – Rogatica.Molimo Allaha dž.š da nagradi porodicu Ajanović i da primi njihov post i Ukaburi njihove dove Amin!

      U nastavku par slika sa Iftara :

      ermin pawa
      Participant
       Post count: 167

       U Cetvrtak 26.09.2008 godine organizovan je iftar u porodicnoj kuci Avdije Alic Rahmetli .Naime supruga Rahmetli Avdije Pemba Alic je sa svojom dijecom organizovala jedan iftar kojem je prisustvovalo oko 30 postaca.Molimo Allaha dz.š da u sevap upise ovaj gest.Amin.Nakon iftara pristupilo se klanjanju teravih namaza kojeg je predvodio Madžid ef.Allihodžić a mujezinio Mirza Pavica.

       U nastavku nekoliko slika:

      Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.