Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • Mustafa
  Participant
   Post count: 8282

   Dobili sam e-mail od nasih sugrađana iz Rogatice, Ermina i Zambija. Radi se o jednoj humanitarnoj pomoći. Radi se o cetvorogidisnjem djetetu kome je potrebna operacija. Evo podataka:

   OVO JE PRICA O MALOM EDIMU (ALEMA) HAJDAREVICU

   Cetvorogodisnji Edim Hajdarevic ne moze normalno mokriti – SANSA ZA IZLJECENJE JE OPERACIJA U NJEMACKOJ – Operaciju bi trebao uraditi Sarajlija profesor doktor Milomir Ninkovic,kaze djecakov dedo Fadil Hajdarevic

   UROÐENA ANOMALIJA

   Cetverogodisnji Edim Hajdarevic je sa nepunih mjesec dana otisao u bolnicu. Tu je ostao osam mjeseci. Otkrivena mu je urodjena anomalija mokracne besike i mokracnih kanala te je i operiran.

   Poslije te operacije mali Edo ne moze normalno mokriti,nego preko kesice koju nosi na stomaku.Prosle godine je ponovo operiran, ali je rezultat isti,Edo se trenutno osjeca dobro ali je pred njim jos jedna operacija kako bi se doslo do konacnog rijesenja.Njegova porodica je dobila uvijeravanje da je uspijeh 100%.To samo moze uraditi jedan od najboljih plasticnih hirurga na svijetu prof.dr.Milomir Ninkovic sef klinike u Minhenu.

   Prof.dr.Ninkovic je Sarajlija koji je u zizu javnosti dosao nakon sto je operirao pokojnog Ivicu Racana.Hajdarevici su posredno stupili s njim u kontakt.On je tom prilikom pokazao spremnost da uradi takvu operaciju sa svojim kolegama u Frajburgu,a operacija bi kostala oko 25 000 eura,rekao nam je Fadil Hajdarevic dedo malog Ede.

   Edina porodica nema taj novac. Otac Alem je nezaposlen na birou i povremeno radi ,majka Fata trenutno radi.Putem raznih humanitarni akcija pokusavaju sakupiti potreban novac.Njihova jedina zelja je da Edo pocne normalno zivjeti.

   Napomena:Mali Edo je praunuk od rahmetli FADILE rodj. COLIC. To je sestra od Halida Colica koji trenutno zivi u Kovanju.Porodica Hajdarevic trenutno zivi u Sarajevu a mali Edo veci dio vremena provodi sa dedom i nanom u Vogosci.

   OVIM PUTEM MOLIMO NASE SUGRAÐANE SIROM SVIJETA KAO I SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA POMOGNU NASEM MALOM EDIMU DA SE VRATI NORMALNOM ZIVOTU KOLIKO KO MOZE .

   Sredstva za Edimovo liječenje mozete uplatiti na transakcijski racun

   HVB CENTRAL PROFIT BANCI SARAJEVO 1290000000000006

   Kontakt telefon 062-287-548 – majka Edima Hajdarevica Fata

   UNAPRIJED VELIKA HVALA U IME PORODICE HAJDAREVIC

   Mustafa
   Participant
    Post count: 8282

    Prije nekih desetak dana Muderris nam je poslao yahtijev ya pomoc oboljeloj djevojcici djevojcici VELIC HURULAJN

    http://www.rogatica.com/index.php?view=article&catid=44%3Apozivi-za-uee&id=186%3Aapel-za-pomo-djevojici-koja-ima-tumor&option=com_content&Itemid=50

    Posto je bilo nekih zahtijeva ya uplatom iz inostranstva danas smo od Muderrisa dobili i podatke kako uplatiti iz inostranstva.

    mikica
    Participant
     Post count: 48

     Dragi moji Rogačani juce sam bila sa kolegama sa posla kod porodice na Sedreniku.
     Skupili smo novaca i kupili hrane za 1 mj.otprilike i odjece.
     Ta porodica ce biti na Hayat TV u emisiji ispuni mi zelju mislim sad u cetvrtak.Dolazili su djecaku u skolu koji je 5 razred.
     Otac 6-toro djece je umro prije oko 2mj.Najmladje dijete ima 2,5 god.Dijete mora na operaciju ,majka mu pokazuje nesto kod ruke blizu ramena i tvrdi da je bruh mada ja neznam da bruh ima na tom mjestu ali..
     Taj djecak se drzao za stomak .Pitala sam sta mu je kaze ima infekciju u crijevima.
     U sobi ima 3 kauca,sudper,el. sporet i frizider sve istroseno,neki ormar.Komsije su kupili sporet na lozenje.Svi tu borave.U hodniku sam vidjela u jednom cosku WC skoljku,kako se kupaju bog zna?
     Ako neko zeli pomoci neka pogleda emisiju ili neka kontaktira Hayat pa mozda da da ih oni posjete opet.

    Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
    • You must be logged in to reply to this topic.