Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Sedina
  Participant
   Post count: 161

   Srbski narodni pokret organizovao “Bušenje NATO-a” na Trgu Krajine
   Građani pikado strelicama bušili balone s natpisom NATO • Prikupljali potpise za referendum o ulasku u Alijansu
   10.09.2009. 17:50
   Nevladina organizacija iz Banje Luke „Srbski narodni pokret – Izbor je naš ”organizirala je danas na glavnom trgu performans pod nazivom „Bušenje NATO-a” i provela prikupljanje potpisa građana za inicijativu o održavanju referenduma o ulasku BiH u NATO.

   Građani su u sklopu performansa mogli da pikado strelicama buše balone s natpisom NATO, a predsjednik ovog pokreta Dane Čanković je rekao kako ovim aktivnostima „žele poslati poruku da je potrebno dati srpskom narodu priliku da se o ulasku BiH u NATO izjasne referendumom”.

   Uputivši više kritika na račun nekih aktivnosti NATO-a, Čanković je rekao da će prikupljeni potpisi građana za inicijativu o referendumu biti predati Narodnoj skupštini RS.

   Podsjećanja radi, nevladina organizacija iz Banje Luke „Srbski narodni pokret – Izbor je naš” ranije je prikupljala i potpise za referendum o izdvajanju RS iz, kako su tada tvrdili, nametnute BiH, a poznate su i njihove aktivnosti podrške haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

   Autor: Fena

   Sedina
   Participant
    Post count: 161

    Zanimljivo.Ljudi na sav glas,sa dikom i ponosom govore kako BiH nije njihova zemlja i da je ne priznaju.A onda zamisljaju da je njihov glas nekom bitan i da se sta pitaju u donosenju odluka vezanih za BiH.Nebi me iznenadilo i da vjeruju da su juce podrmali i prepali NATO,….Cankovic i njegovih cetrdeset baba.

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.