Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • webmaster
  Keymaster
   Post count: 3712

   Preuzeto sa http://www.islambosna.ba

   [b]NAŠ BRAT ABU HAMZA
   ŠTRAJKUJE GLAĐU
   10-ti DAN
   U PRITVORU U PRIHVATNOM CENTRU ZA STRANCE U LUKAVICI[/b]

   Licemjerstvo na djelu

   Eto još jednom nam se u BiH ponavlja isto. Prije nekoliko dana svi „naši“ mediji su plakali i suze lili zbog nekog danca koji je dobio po nosu od nekih ljudi zbog toga što je došao da prisustvuje pederskom festivalu. Poslije toga su svi mediji, čast izuzetcima, brujili kako je Bosna i Hercegovina pokopana zbog toga što su ljudska prava za tu zemlju sekundarna stvar.

   Ti isti mediji u slučaju Ebu Hamza ništa ne govore, osim protiv njega. Vjerovatno je poenta u tome što je Ebu Hamza normalan čovjek i nije peder. Njegova prava se krše već dugi niz godina, a ti isti mediji sudjeluju u njegovom šikaniranju.

   Ono što javnost ne smije znati preko tih medija jeste da EBU HAMZA ŠTRAJKA GLAĐU zbog toga što ga bespravno drže u zatvoru! Ono što ne smije javnost znati preko ovih medija jeste DA NEMA NIKAKVIH PRAVNIH OSNOVA za njegovo uznemiravanje, a kamoli za njegovu deportaciju koju spremaju „naši“ vlastodršci! Ono što ne smije znati javnost da Ebu Hamza NIJE KRIMINALAC NITI POTIČE IZ KRIMINALNE PORODICE. Njegova porodica u Siriji je ugledna porodica. Brat, koji je poginuo u saobraćajnosj nesreći prije 4 godine, je bio doktor nauka i profesor islamskih nauka na Damaškom univerzitetu. Njegov otac je bio vojno lice (nikakve terorističke organizacije, već zvanične vojske Sirijske republike). Ono što se javnost ne smije govoriti jeste DA JE EBU HAMZA DOŠAO U BIH DA POMOGNE SVOJOJ BRAĆI MUSLIMANIMA kada im je bilo najteže.

   Nekada će se sve ovo rasvijetliti. Allah dž.š. će svakoga prema zasluzi nagraditi. Zato se ovim proglasom ograđujemo od svih koji krše ljudska prava u našoj zemlji, prvenstveno od onih koji zlostavljaju poštene, časne i ugledne građane ove zemlje poput Ebu Hamze. Ograđujemo se od svih koji manipulišu i zlostavljaju branioce naše zemlje koji su imali presudnu ulogu u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, među kojima je i Ebu Hamza. Ograđujemo se od svih onih koji se izigravaju sa javnosti, potiču na islamofobiju i koji obezvrijeđuju ljudsku čast, kao što je to slučaj sa Ebu Hamzom.

   Ebu Hamza zna da 90% Bošnjaka njega voli, cijeni i uvažava. Isto tako zna da bi ga oni i dalje rado vidjeli među njima, u zemlji koju je branio i u kojoj je porodicu zasnovao. Voljeli bi ga vidjeti sa njegovom djecom, ženom i prijateljima.

   Ebu Hamza, Bošnjaci te vole i ne prihvataju i ne odobravaju ono što ti se dešava danas u zatvoru u Lukavici. Ali, ti dobro znaš koliko može uraditi jedan narod koji ima loše ljude na vlasti i na čelu drugih ključnih institucija?! Ako te ne vidimo više među nama u Sarajevu, nadamo se da će tvoja sjajna brada i tvoje nasmijano lice i dalje sijati ovim dunjalukom i da ćeš sa svojom suprugom i djecom dočekati lijepu starost i prepričavati svojim unucima o jednom hrabrom lavu koji je volio Bosnu, Bošnjake i sve dobre ljude svijeta, a zvao se EBU HAMZA.

   webmaster
   Keymaster
    Post count: 3712

    _

    Ovaj tekst me je stvarno rastuzio i zabrinuo…

    Neka nam je Allah dz.s. na pomoci kada ovako postupamo sa ljudima koji su bili tu kada nam je bilo najteze, zrtvovali su svoje zivote braneci Bosnu i pogledajmo danas kako im Bosna vraca…

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.