Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Najvisi Evropski sud za ljudska prava donio presudu kojom obavezuje BiH da promijeni ustav koji kako presuda kaze diskriminira Jevreje i Rome u BiH . Jedna od najvisih internacionalnih institucija u svijetu presudjuje da je Daytonski ustav diskriminatorski i da se mora promijeniti. Ako BiH hoce da bude normalna drzava i da dobije sansu za udruzivanje u zajednicu drzava u Evropi mora se odreci diskriminatorskog Daytonskog ustava. Ovo je do sada najjaca presuda Daytonskom ustavu poslije presude Internacionalnog suda pravde o genocidu prema kojoj su institucije Republike Srpske genocidne, a po tome i sam Daytonski ustav.

  Da su politicke odluke najcesce bez pravnog osnova pokazuje i donosenje (nametnutog) Daytonskog ustava a da citava ujdurma izgleda jos tragicnije, garanciju za njegovu provedbu daju i sami agresori na BiH, Hrvatska i Srbija.

  Primjer gospode Sejdica i Fincija nam pokazuje put kojim treba krenuti i kako se boriti za ravnopravnost svih gradjana BiH a to je vracanje na snagu Ustava Republike BiH.

  Umjesto sto raznorazni kongresi, americki i ostali, kritkuju a nista ne poduzimaju, efektnije bi bilo da ovom istom sudu podnesu tuzbu za vracanje Ustava RBiH, dokinutog politickim odlukama koje se ne zasnivaju na pravnim osnovama.

  Za to ima dosta dokaza a to mozete vidjeti i u ovom videu koji trebaju da pogledaju svi oni kojima je BiH na srcu ali i oni ostali.