mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Žepa već dva dana blokirana snijegom
  Vlasti iz Rogatice ne žele čistiti
  17.12.2009. u 21:50

  Snijeg koji već nekoliko dana neumoljivo pada u potpunosti je odsjekao Žepu od ostatka svijeta. Putevi su neprohodni, do Rogatice je gotovo nemoguće doći, a nerijetko u ovom mjestu dođe i do prekida napajanja električnom energijom

  Kako piše čitalac koji se obratio redakciji portala Sarajevo-x.com, povratnici u Žepu su još jednom na svojoj koži osjetili nemar i bahatost opštinske vlasti u Rogatici.

  U Žepi je trenutno nastanjeno 167 povratničkih porodica koje su zbog snijega u potpunosti odsječene. Snježni nanosi zavejali su sve lokalne puteve, pa stanovnici Žepe ne mogu otići ni do bolnice koja se nalazi u obližnjoj Rogatici.

  Građani ni sami ne znaju kome da se obrate, jer kako kažu neprestano nailaze na ignorisanje čelnika Opštine Rogatica.

  “To što u Žepi živi 167 povratničkih porodica, i to što svi oni imaju potrebu za prohodnim putem, sve to nažalost ne interesuje vlasti u Opštini Rogatica”, kazao je Edin Šljivar, jedan od povratnika u Žepu koji se obratio našoj redakciji.

  Kako kaže ovo nije prvi put da su putevi neprohodni. Ista situacija je bila i prošle godine kada je zbog neprohodnih puteva po ogromnom nevremenu morao u Rogaticu pješke otići kako bi devetomjesečnu bebu odveo ljekaru.

  “Svi putevi koji vode u sela u kojima žive Srbi su u potpunosti očišćeni i po cestama je posuta sol. Neka mi sada neko kaže da opštinske vlasti u Rogatici i sam načelnik Radomir Jovičić ne rade smišljeno na projektu da se Bošnjaci u Istočnoj Bosni pa i u Žepi osjećaju građanima drugog reda”, istakao je Šljivar, još jednom napominjući da povratnici u Žepi žive u više nego lošim uslovima.
  (Sarajevo-x.com)