Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Ovo je za mene posebno sjecanje na drage ljude, roditelje i sestru moga kolege i prijatelja Huse Krajine. Lijepi su bili trenuci kahvenisanja sa njima , ispred kuce, u debeloj hladovini loze na Navijalima, a Rogatica na dlanu. Ostala su samo sjecanja a i ovo je jedan od nacina da se sjetimo ovih ljudi proucimo Fatihu i predamo rahmet.

  Sulejmen Dzananovic je prije rata radio u TPR-u i radio kao poslovodja alatnice. Bio aktivni drustvenopoliticki radnik.Covjek sa kojim je bilo zaista lahko saradjivati.

  Abdulah Hurem , otac naseg Smaje i Berine.

  [color=#825900][quote=”webmaster(citat)”] Abdulah a.r. je bio moj komsija, rado se sjetim njegove mame, lijepe stare zene koja mi je uvijek govorila -“Abdulahu, Abdulahu biber po pilavu”, inace jedna izuzetno fina familija a Abdulah a.r. je bio covjek koji se nikada na nas dijecu nije naljutio iako smo, kao i sva djeca radili mnoge nestasluke i pravili buku.

  Neka mu se Allah dz.s. smiluje.

  Kada se gledaju ove smrtovnice i kada vidis poznata draga lica onih koji vec godinama leze u svojim kaburovima, mora se covjek upitati, pa jeli to sve, sta je sada sa njima, nekako kao da fali rasplet zivotnog romana, imamo uvod i radnju ali nedostaje zadnji dio price.

  To je onaj osjecaj koji dusa poznaje ali razum i tijelo, kod jednog dijela ljudi, ne prihvataju, jasnan trag i putokaz da poslije smrti dolazi ahiret, dolazi konacka i apsolutna pravda koju poznaje samo onaj koji je stvorio sve svjetove, dolazi rasplet i kraj/pocetak zivotnog romana, neka je hvaljen Allah dz.s. divan je On zastitnik i Gospodar.

  Kaze Allah dz.s.:

  “Zar ste mislili da Smo vas uzalud stvorili i da Nam se nećete povratiti? I neka je uzvišen Allah vladar Istiniti, nema drugog boga osim Njega, Gospodara svemira veličanstvenog!” (Al Mu’minun; 115, 116),

  “Mi nismo stvorili nebesa i Zemlju i ono što je između njih da bismo se igrali. Mi smo ih stvorili sa ciljem, ali većina njih ne zna” (Ad-Duhan; 38, 39),

  “Mi nismo uzalud stvorili nebo i Zemlju i ono što je između njih, tako misle nevjernici, pa teško nevjernicima kada budu u vatri” (Sad; 27)
  [/quote][/color]