Teva
Participant
  Post count: 8872

  Bubelino pise:
  Nadam se da ne grijesim stavljajuci narednu fotku na ovaj topic jer mi ne djeluje stara kao prethodne, no namjera mi je bila da se, eventualno, neka tada djeca-danas odrasle osobe prepoznaju B):); Ako grijesim, halalite :blush:
  Fotografija je nastala 1989. godine???, a njom je zabiljezena atmosfera sa novogodisnje kino-projekcije koja je bila uprilicena za djecu uposlenika rogatickog ROTEX-a… Valjda cc se neki prepoznati!

  Zambi pise:
  Bubelino
  Svaka ti cast,pravo osvjezenje,jer i ja sam bio nekad radnik ROTEX-a,a usput da pomognem Zeletu,Mahirov tetic iz Podhrida je Safet Salihovic;) :laugh: ;)

  Zele pise:
  Sijetih se i ja kasnije moj zambilo ali nejse.
  Vidjeh Adema Catica na ovoj slici pa se sijetih da postavim pitanje.
  Koji zanat je zavrsio Adem a.r.?

  Bubelino pise:
  SUP- Skola ucenika u privredi (mislim da se tako formulise), odsjek pekar, izvjesno vrijeme radio u struci na Bistriku, a zatim kao kinooperater- njegov radni vijek je protekao pri NU Rusmir Gorusanin u Rogatici…
  Eto, ZELE, zadovoljena je Vasa znatizelja…:)

  Zele pise:
  Nije u pitanju radoznalos,kako bubelino rece vec provjeravam dali se znaju neki detalji kada su u pitanju neki ljudi.
  Otprilike je Bubelino pogodila samo sto onoga SUP-a nije u taj vakat bilo.Znanat se ucio kod majstora a poslije se u skoli polagalo.Eto Adem je na zanat isao kod mog dede.

  Bubelino pise:
  ZELE, ne zamjerajte, nemam nista protiv Vaseg interesovanja, zaista, halalite mi ako ste pomislili da Vam nesto predbacujem. Nisam nikako imala tu namjeru, no ako se tako protumacilo, evo tu sam da popravim takvu zabunu :)
  A obzirom da ste stariji i iskusniji te vrli znalac inih desavanja i dogadjaja, mozete li mi poblize objasniti na koji nacin se zavrsavao zanat i kako se zvao Vas dedo? Ako nije tajna, naravno…

  Sele pise:
  I Zele malo posefi.Evo ja cu reci kako je moj jaran rahm.Nasko Titoric zavrsio bravarski zanat.Poslije sestog razreda,posto je vec imao 14 godina,upisase ga na zanat,a to je islo tako sto se moralo rano ustati,zaloziti vatra u radionici,pocistiti, pa docekati majstora,a onda rintati i uciti.Oko tri sata se islo kuci,a u cetiri,teka na gauzicu,pa u skolu,malo matematike,jezika i sl.I nakon tri godine mukotrpnog rada i ucenja eto majstora koje su svi rado prihvatali jer su istinski savladali svoju struku.I,da,skola se zvala SUP(Skola ucenika u privredi),a kasnije SPO.SUP tada nije imao ni svoju zgradu nego su im iznajmljivane prostorije osnovne skole u vecernjim satima.

  Irfo pise:
  Ovo je Sele u pravu. Posto je napustio ekonomsku skolu, moj
  brat Alija r.a.h. upisao je S.U.P. i isao u prostorije osnovne
  skole. Ako se dobro sjecam tek pred kraj skolovanja presli su
  novu skolu kod igralista.

  Teva pise:
  Vjerovatno ste u pravu za ta metalna zanimanja,
  ali je pekar ipak moro u pekaru na praksu.;)

  P.S.
  Ja cu ovako polahko svaki dan prenositi po jednu staru sliku i postove o njoj iz drugih tema ovdje u ovu novu temu: Slike i price iz stare Rogatice, a vi ako ko ima sta dodati i napisati o slici Bujrum.:)
  Naravno prenosicu samo one slike za koje mislim da im je mjesto ovdje.
  Ako bude sugestija, primjedbi, naravno primicu ih bez zamjeranja.:)