Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  SEAD JASENKOVIC

  Jedan od rogatickih fudbalera koji je napravio sjajnu fudbalski karijeru.
  Stariji ljubitelji fudbala sigurno se sjecaju Seada Jasenkovica, covjeka koji je dao svoj doprinos prilikom osvajanja prve titule kosevskog prvoligasa.
  Jesenkovicev doprinos je bio neizmjeran, ali naravno bila je to generacija u kojoj je svako dao svoj puni angazman. Pouzdani half, koji se nicim drugim osim dobrom igrom nije isticao.

  Evo i standardnog sastava iz 1966.godine, kada su najviše nastupa imali: Jasenković, Fazlagić, Muftić, Milenko Bajić, Biogradlić i Ferhatović, a u donjem redu su Blažević, Prljača, Vujović i “dva Boška u dva ćoška” Prodanović i Antić

  O svojoj sampionskoj generaciji, Jasenkovic kaze:

  Najveca odlika te nase generacije je bilo veliko drugarstvo. Bilo nas je malo, ali smo disali jednom dusom. Treba naglasiti da je ta ekipa bila vec dvije godine u istom sastavu u omladinskom pogonu FK Sarajevo. Istovremeno smo svi presli u najbolju ekipu i rezultat nije izostao. Velike zasluge idu i na racun dobrih strucnjaka, koji su nas vodili. Prilikom osvajanja titule, na klupi je sjedio Brozovic, a pogotovo nas prethodni trener Atanaskovic. Bila su to nezaboravna vremena. Voljeli smo nas klub i srcem igrali za njega – rekao je Jasenkovic.

  Sead Jesenkovic se i poslije aktivnog igranja fudbalom, posvetio trenerskom pozivu. Nekoliko godina je uspjesno vodio prvi tim FK Sarajevo. I dan danas je u uzem strucnom stabu i svojim igrackim i trenerskim iskustvom pomaze bordo timu.-