Anonymous
  Post count: 2088

  EVO JA PREBACUJEM SVOJ POST OVDJE KOD SEKIJA DA BUDE NA JEDNOM MJESTU

  Sutra pocinje Ramazan.
  Zelim svim muslimanima svijeta a posebno mojim Rogaticanima ma gdje bili da cestitam Ramazan, RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN!
  Da ispostite u zdravlju i rahatluku i provedete ga u ibadetu.
  Ponovo va prenosim sa portala HORDI I PITARA neke postove na temu Ramazan i drugu, Markale;

  RAMAZAN

  Svim muslimanima cijelog svijeta, a posebno navijačima fc sarajeva islamske vjeroispovjesti od srca RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN, da dane ramazana provedu u zdravlju i rahatluku uljepšane ibadetima Allahu dž.š.

  ALA RAZIULOSUM !
  SENDE RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUM!!!!!!

  Ramazan serif mubarek olsun. Postacima da ga isposte u zdravlju i ibadetu a onima koji ne poste da se uz Ramazan ne grijese, iako je vec grijeh ako se ne poste, al, neise. Zelim nam svima da utakmice koje igramo u ovom mubarek mjesecu sve budu u nasu korist.(JA)

  I da što više dana ispostimo

  MARKALE

  Nakon 5. februara 1994. godine kada je granata na sarajevskim Markalama usmrtila 68 i ranila 144 naših sugrađana desio se i drugi masakr na istom mjestu 28. augusta 1995. u 11:00 sati ujutru. Pet ispaljenih granata usmrtilo je 37 ljudi, dok je 90 ranjeno. Bila je to kap u bujici koja je tih dana agresije preljevala čašu elementarnog morala međunarodne zajednice. Iako blaga, vojna intervencija NATO i UNPROFOR-ovih snaga pretvorila je četnike u male miševe koji su ipak ugrabili posljednju šansu da im svijet pokloni genocidom očišćene dijelove Bosne i Hercegovine.
  Istina je jedna i kaže da je u sarajevskom masakru VRS i JNA tokom opsade Sarajeva usmrtila 11.000 ljudi među kojima je bilo 1.601. dijete, a da im se 50.000 Sarajlija ‘izvuklo’ sa težim i lakšim ranama. Za 1.425 dana opsade na Sarajevo dnevno je u prosjeku padalo 329 granata. Statistika je čak zabilježila da su 22. jula 1993. srpske snage napravile rekorde ispalivši 3.777 paljenih granata. Umjesto laži kojima se hrane vrijeme je da počnu da razmišljaju da svaku svoju granatu pojedinačno okaju. Kada taj proces krene u znak dobre volje ću im halaliti one dvije koje su pale u moju avliju jer hvala Bogu svakako nisu nikog ranile i ubile. Bojim se da ih je ipak mnogo koje se ne mogu oprostiti i uz najbolju želju što je bez sumnje bio cilj onih koji nas i danas ubjeđuju da je zajednički život u Bosni nemoguć. Na veliku žalost velikosrba, najveći broj žrtava ipak i nakon svega što su im kreatori RS-a učinili, misli da je moguć.

  NIKAD ZABORAVITI, NIKAD OPROSTITI !!!

  Neka im Allah oprosti. Ja nisam toliki vjernik (a vjernik sam) da bih im mogao oprostiti i zaboraviti. Samo zelim da se sledecih 100 godina radjaju coravi i sakati da i na ovom, dunjaluckom svijetu, ispate grijehe svoje. Na onom ce ispatiti sigurno.(ponovo ja)

  Neka im dragi Bog da svako dobro na onom svijetu. Nema pravde na dunjaluku koja može kazniti one koji su uradili ovakva zlodjela, to samo Bog može pravedno osuditi. Nama ostaje da im se sjetimo i da dušmanima ovo nikad ne zaboravimo.

  vjecni rahmet svim poginulim muslimanima na Markalama, pripadnicima ostalih vjeroispovjesti poginulim na Markalama vjecna slava!
  BOSNA I HERCEGOVINA VAS NIKADA NECE ZABORAVITI!

  Rahmet i pokoj im dusama Crying or Very Sad