Anonymous
  Post count: 2088

  Bosanac junak Soluna
  Solun slavi Duška Bajevića i Sanela Jahića. Prvi je trener, najtrofejniji u Grčkoj, a drugi je Sanel Jahić, pojačanje Arisa. Bajević i Jahić su odveli Arisa u polufinale grčkog Kupa.

  Doskorašnji univerzalac Želje preko noći je postao prva zvijezda u svlačionici Arisa, ljubimac navijača. Golom protiv Ksantija izborio je za svoj tim polufinale. Jahić je nakon prespavane noći, referirao o zbivanjima u grčkom nogometu, o golu vrijednom Evrope, o druženju sa Bajevićem, reprezentaciji BiH…

  Poklopilo Vam se, pobijedili ste i Vi i Željezničar, Vaš doskorašnji klub?

  – Baš sam sretan. Prije utakmice bio sam na vezi sa svojim prijateljima i bivšim saigračima, Joldićem, Kuduzovićem, Bekrićem… Poželjeli smo jedni drugima sreću. Prvo su oni slavili, a onda sam i ja. Postigao sam rijetko viđen gol, desnom nogom iz voleja. Meni je jedan od najdražih, jer nas je odveo u polufinale. Navijači su paradirali Solunom, skandirali meni i Bajeviću – priča Jahić.

  Nadomak je Evrope. Objašnjava i kako?

  – Trenutno smo četvrti, a pet timova ide u plej off. Ustvari, prvi ide direktno u Ligu prvaka, a prvoplasirani tim iz plej ofa, koji počinje 14. aprila ide, u pretkolo Lige prvaka. Nama je najvažnije da izborimo poziciju koja vodi u Evropu. Do cilja možemo kroz ligu, ali i Kup.

  Kako?

  – Pa, u polufinalu nas čeka Atretios, koji se bori za opstanak. Igraju se dvije utakmice. Nema dileme oko ishoda. U drugom paru Olimpijakos igra sa jednim slabijim timom, tako da je izvjesno da ćemo mi i Olimpijakos u finale. Igra se jedna utakmica i to u Solunu. To je naša prednost. Čak i ako izgubimo finale, a Olimpijakos bude prvak, što je izvjesno, idemo kao finalisti u Kup UEFA -e.

  [b]Možda se u Evropi sudarite sa Željom?
  [/b]
  – Niko sretniji od mene. Naravno, Aris je kvalitetniji, ima veći budžet, iskustvo, ali bi bilo zanimljivo da se nađemo u Evropi.

  [b]Ko je najzaslužniji za Vaš i uspjeh Arisa?
  [/b]
  – Bajević je čudo od trenera. On je najtrofejniji i najbolji trener u Grčkoj. Predsjednik je godinama priželjkivao da dovede Bajevića. I navijači su ga tražili. Zato ga danas slave. Duško je osvajao trofeje i kao igrač i trener, sa AEK -om, Olimpijakosom, Paokom… U Aris je doveden iz istih razloga.

  Kada bi pravili rang listu trenera koji su Vas vodili, kako bi ona izgledala?

  – Iako imam visoko mišljenje o Osimu, Alispahiću, Hadžiabdiću, Starovlahu, Odoviću.., ali je Bajević najbolji. Po svemu je ispred ostalih.

  Družite li se izvan terena?

  – Bajević mi je najviše pomogao, on me doveo, podržava me stalno. Na terenu, na treninzima i utakmicama dosta pričamo o svemu, naravno o nogometu najviše. Bajević je nogometni princ. Nije tek tako dobio nadimak princ sa Neretve.

  [b]Kakav je Vaš status u Arisu?
  [/b]
  – Imam ugovor još dvije godine, ali i klauzulu da mogu otići uz obeštećenje od 900. 000 eura. Međutim, klub mi već sada nudi novi ugovor. Iskreno i meni je super ovdje.

  Meho Kodro je nagradio Vaše dobre partije. Gdje se vidite u reprezentaciji?

  – Hvala selektoru što me pozvao. Ovdje igram desnog beka u liniji, stopera i veznog. Iako najviše volim igrati na desnom boku, svejedno mi je gdje će me forsirati selektor. Neka ne brine samo Hasagić, jer me golmanska pozicija ne zanima – izjavio je u šali Sanel Jahić, jedan od najboljih bh. igrača na internacionalnoj sceni.

  Minela i Džan

  Sa Sanelom su u Grčkoj, supruga Minela, bivša manekenka i sin Džan.

  – Sin Džan nam je najveća sreća u životu. Lijepo nam je. Ustvari, prelijepo. Minela ne radi, nema potrebe, kući je pazi i odgaja sina i daje mi podršku. Ona je jako zaslužna za moj uspon – odaje Sanel priznanje svojoj supruzi, koju je upoznao u jednoj sarajevskoj kladionici. Priznaje da mu je Minela najveći dobitak u životu.