Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Zovu me opet u Obalu Slonovače, ali neću ni da mi daju cijelu Afriku

  Da je ostao selektor, sada bi po snimao reprezentativce Portugala i Brazila, koji su u grupi sa Obalom Slonovače. Nažalost, politika je učinila svoje. Nakon impresivnog skora od 26 utakmica i samo dva poraza, Vahid Halilhodžić je morao odstupiti sa pozicije selektora Obale Slonovače. U petak je Vaha sa bratom Enom, koji je bio vrstan nogometaš, ali u sjeni poznatije braće, te sa dugogodišnjim prijateljem Rešom bio u Sarajevu.

  – Zovu me nazad za selektora Obale Slonovače. Ne bih da mi daju cijelu Afriku. Otišao sam zbog politike. Predsjednik me žrtvovao radi izbora. On je obećao trofej na Afričkom kupu nacija, kako bi dobio izbore. Kad nismo uspjeli, došlo je do razlaza. Teško sam to primio, emotivno me to potreslo, jer mi igrači i danas šalju sms poruke. Žale što sam otišao, jer znaju da bi bili hit na Svjetskom prvenstvu u Africi – izjavio je za «San» popularni Vaha.

  Ne želi se zalijetati, odmara, prati nogometna dešavanja u svijetu.

  – Kad nekog uzmem bit će to klub koji će igrati Ligu prvaka, gdje ću raditi tri četiri godine.

  Raduje se što je reprezentacija dobila kvalitetnog stručnjaka i karakternog čovjeka. Kojeg Vaha jako dobro poznaje.

  – Safet Sušić je pošten, korektan i vrijedan čovjek kakvi su rijetkost. Nikog od njega ne može zaboljeti glava. O svima govori korektno. Što je jako bitno, Pape nije trener ni čovjek kojeg ne neko može kupiti. Nadam se da će odvesti BiH na evropsko prvenstvo.

  Bh. stručnjak misli da možemo i do prve pozicije u grupi.

  – Ne treba praviti impretativ igračima i selektoru, ali ne trebamo se ni potcjenjivati. Šta god urade Francuzi na SP u Južnoj Africi, Domenek neće ostati selektor. Treba ići na prvo mjesto, jer su Francuzi u krizi, nemaju kolektivni duh kakav je krasio generaciju iz «98». Godine – kazao je Halilhodžić za «San».

  S.S.

  Pjanić me podsjeća na Baku

  Vaha je komentirao igru Miralema Pjanića.

  – Miralem napreduje iz utakmice u utakmicu. Podsjeća me na Baku Sliškovića, koji je bio brži, eksplozivniji od Pjanića, ali Miralem ima brzu reakciju, dobar šut, odličan pregled igre. Skroman je, tek mu je dvadeset godina, postaje oslonac jednog jakog Liona – u superlativima govori Halihodžić.

  SAN