Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Laka u beogradskom „Sava centru“

  Elvir Laković Laka će 8. decembra u beogradskom „Sava centru“ održati koncert.

  Na krilima Eurosonga u Beogradu, gdje je Laka za publiku u glavnom gradu Srbije bio neprikosnoveni top-izvođač, odlučio se na veliki zalogaj, koncert u dvorani kapaciteta 3.500 posjetilaca.

  Iz Lakinog menadžmenta za Srbiju, agencije „Talent Box“ ovu odluku obrazlažu velikom popularnošću našeg izvođača o ovoj zemlji.

  Novi Rundek
  – Laka je svojim duhovitim tekstovima, koji imaju vrlo ozbiljnu poruku, upravo ono što je nedostajalo na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Tinejdžeri nalaze da je njegova muzika fenomenalan način za zabavu, mnogo bolji nego „Grand šou“ i slični programi – kaže producent „Talent Boxa“ Maja Pasuljević te dodaje da su Laku u Srbiji proglasili novim Darkom Rundekom.

  Ulaznice po cijeni o 1.000 dinara (skoro 12 eura) bit će početkom naredne sedmice puštene u prodaju i u „Talent Boxu“ očekuje da će većina biti prodata za desetak dana.

  – Lakina turneja po Srbiji, koja počinje u Beogradu, zove se „Mačka u džaku“, jer se mačka naše agencije omacila u vrijeme Evrovizije i mlade smo nazvali Laka, Lela, Eurosong i Ebu. Prije koncerta, bit će upriličena akcija u kojoj će Laka pokušati udomiti te mačiće – govori Pasuljević.

  Poznate ličnosti
  Ističući Lakinu popularnost u Beogradu i interesiranje koje vlada za koncert, Pasuljević kaže da se u „Sava centru“ očekuje veliki broj poznatih ličnosti. – To su sve deklarisani Lakini fanovi, među kojima su Tijana Dapčević, bivši premijer Zoran Živković, Ajs Nigrutin, Sky Vikler i brojni drugi… – kaže Pasuljević.

  Prodavaniji od Madone
  – Lakin „Pokušaj“ uvjerljivo je najprodavanija melodija za mobitele kod svih operatera u Srbije. Laka je u tom segmentu prodavaniji čak i od Madone (Madonna), što nije nimalo zanemarljiva činjenica – ističe Pasuljević.

  „Brko“ pred Novu godinu
  Lakin novi singl „Brko“ bit će promoviran pred Novu godinu i ujedno će najaviti njegov drugi album. Zanimljivo je da će Laka za Novu godinu pjevati na gradskom dočeku u Mostaru, i to od 20 do 21.30 sati, a potom bi od ponoći trebao biti u Sarajevu.

  (Dnevni Avaz)