Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Ermine, poslije ovih tvojih najava o buducim projektima ja sam malo razmisljao, konsultovao se sa kolegama i prijateljima i dosao do slijedeceg zakljucka.
  Zrtve proslog rata su vrlo osjetljivo pitanje pa zato traze poseban tretman i o njima se posebno mora razmisljati.

  Mnogi zele,generalno gledajuci u citavoj BiH , pogotovu u ova prljava vremena , da zrtve koriste u politicke svrhe za ostvarivanje politickih ciljeva. Naravno to je jadno i bjedno i ja radeci na prikupljanju podataka i objavljujuci to na ovoj stranici nikad niti sam zelio niti dozvolio. Mnogo slika je postavljeno u kordinaciji sa familijama zrtava, dakle uz njihovo odobrenje. Neke slike (cak dosta njih) sam sam prikupio i nisam imao nikakvih prituzbi nego upravo suprotno, pohvale i podstrek da se nastavi u tom pravcu.
  Ja znam da ti nemas neke zle namjere ali sa ovim projektom nemoj da zapocinjes niti slucajno da bez pitanja objavljujes na YOU TUBE.

  Za svaki ovakav projekt se mora traziti saglasnost familija. Bez toga ce svaki posao biti nelegalan i uzimanje podataka odavde bez saglasnosti nelegalan cin.

  Mislim da si me razumio sta zelim reci a nadam se da ce i ostali ovo prihvatiti kao jedini pravi put.

  Mislim da se dosta sa zrtvama poigravalo a i danas se poigrava i kada se nesto planira oko toga raditi onda se moraju provesti zaista dobre pripreme a i procedure koje nisu bas tako jednostavne.

  Dakle oko zrtava do daljnjeg ne radi nista niti objavljuj nesto javno preko YOU TUBE.

  O tome da li cemo sta raditi na nekim projektima po pitanju nasih sehida donijece rukovodstvo stranice a onda provesti procedure oko saglasnosti familija.

  Bez toga se ne smije nista raditi.