Anonymous
  Post count: 2088

  [b]Važno saopćenje Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike
  16. APRIL – PRODUŽEN ROK ZA PREDREGISTRACIJU[/b]

  Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA}, http://www.bosniak.org obavještava građane Bosne i Hercegovine {BiH} u dijaspori da se rok za prijave za predregistraciju za lokalne izbore u BiH putem emaila produžava do 16 aprila. KBSA obavještava građane BiH u dijaspori da će zvaničan rok za registraciju biti objavljen od strane Centralne izborne komisije BiH najkasnije u maju ove godine.

  Akcija predregistracije putem e-maila olakšava registraciju i kontrolu registracije i omogućiti će svim građanima BiH koji se predregistriraju da na svoju e-mail adresu dobiju Obrazac za registraciju birača putem pošte za Lokalne izbore u BiH.

  Ovo nisu krajniji rokovi za registraciju, već rokovi do kojih traje akcija koja olakšava registraciju birača putem pošte. Predregistracija putem e-maila je dio kampanje s ciljem da se svim zainteresovanim građanima BiH u dijaspori omogući da se na što jednostavniji način registruju i glasaju na Lokalnim izborima u BiH.

  KBSA će redovno obavještavati građane BiH u dijaspori oko promjena Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH, kada će se tačno utvrditi proces registracije i glasanja.

  [b]KBSA poziva sve građane BiH u dijaspori da putem email adrese bhizbori2008@gmail.com pošalju sljedeće podatke:
  – ime i prezime
  – adresu gdje sada žive
  – matični broj ako ga imaju, što mnogo pomaže u radu
  – adresu u BiH prije agresije i genocida

  ROK: 16. 04. 2008[/b]

  Predsjednik UO KBSA
  Emir Ramić

 • (preneseno sa Bosnjaci net)