Rogatica 07-08-2009 (cetvrti nastavak)
I onda smo sa Pticijaka krenuli polahko u carsiju. Kod Rotexa vidim poznatu facu kako hoce da sjede u auto. Komentarisem da je ovaj covjek isti ko moj komsija i dobar prijatelj Sale Medosevic. Ismet veli da to i jeste Sale. Stanem brzo i vratim se u rikverc. Izadjem iz auta i poselamim se sa Saletom pitajuci ga sta on radi ovdje. Kaze da ko advokat zastupa neku raju iz Rotexa. Procaskamo malo i on mi dade vizit kartu da mu se javim. Utome mi zvoni mobitel. S druge strane se javlja Pine i pita gdje smo. Dogovorimo se da se nadjemo odmah kod Irfe u rostiljnici. Domalo stigosmo u carsiju.
Produzim do Efendijine kuce da sa njim zavrsim sta imam. nadjoh ga pa tako i predjosmo pravo u kancelariju MIZ. Platim clanarinu za MIZ Rogatica iako smo do sada uvijek placali u MIZ Hadzici. Ranije sam se dogovorio sa mojom Esmom da ce mo nastaviti sa clanstvom u obadva medzlisa. Halalosum.
Posto mi je moj blizi rodzak i ujedno i moj tetak Ahmo Dziko spremio hatme za moje: majku, babu i brata rahmetli zamolim Efendiju da to pred samu djumu douci i preda hatme. On je to i ucinio i zato molim dragog Allaha da i njemu i tetku Ahmi upise u sevap.
Ujedno je Efendija u nase ime pozvo dzematlije da poslije dzume predju na rucak i osvjezenje kod Irfe u rostiljnicu…:)
:)