Pitare, malo si izmijeso teme. Evo drugi post o rogatickim mezarjima i pitanjima vezanim u vezi alata za odrzavanje istih postavljas ovdje a tamo u temi: Medzlis IZ Rogatica, podtema: Preuzet alat za odrzavanje mezarja u Rogatici, se pise o tome vec dugo vremena. Kad bi prenio tamo ova tvoja dva zadnja posta onda bi imali sve na jednom mjestu.
Nema veze al moj post ide o necem drugom.
Oko svega ovoga vezanog za alat i placeno odrzavanje mezarja ste vezani Ti, Efendija i Ibro pa vi to trebate i da rijesite. Za ovu moju tvrdnju postoje dokazi na vise stranica u gore pomenutoj temi i podtemi u njoj.
Tamo stoji i to da smo mi kao raja sa stranice rogatica.com odustali od placenog odrzavanja rogatickih mezarja upravo sto smo se bojali problema sa kojima se vi sad susrecete. Ti si nastavio dalje sa tom inicijativom i evo do cega je to dovelo. Opcija ove nase stranice je i bice odrzavanje mezarja radnim akcijama. Evo da samo spomenem da smo trazili i jos uvijek trazimo da nam Efendija dobavi potrebnu dokumentaciju iz opstine da ogradimo vakufsku zemlju vlasnistvo MIZ Rogatica a koja se nalazi kod crkve i gdje se drzi razni materijal i sluzi kao parking za kamione. Ako nam Efendija pripremi na vrijeme trazenu dokumentaciju mi ce mo se onda organizovati i to ograditi iduce godine u toku majskih praznika.
Dusebriznici, daleko od Rogatice nisu skupili pare za kupovinu alata nego kolko mi je poznato to si ucinio ti i raja u Sarajevu. A znam isto da ce mo mi ukoliko se ne pronadje kosilica i ostali alat biti primorani da se organizujemo i kupimo drugi sa tim sto ce mo mi znati gdje ce mo ga drzati i koristicemo ga za dobrovoljne akcije odrzavanja rogatickih mezarja.
Jos samo da kazem da ako bude komentara na ovaj moj post sumnjam da cu odgovoriti jer sve sto sam napiso tacno je i potkrijepljeno cinjenicama.