Mare
Participant
  Post count: 1546

  DRAGOMIR BABIC: ILI CE MILORAD DODIK OTICI U ZATVOR ILI CEMO JA I SLOBODAN VASKOVIC BITI UBIJENI
  Babic: Ili ce Dodik otici u zatvor ili cemo ja i Vaskovic biti ubijeni
  10.05.2009.godina

  Novi napad na Slobodana Vaskovica, urednika magazina Stav i novinara magazina 60 minuta dogodio se na putu za Sarajevo. On i Dragomir Babic bili su zrtve klasicne policijske docekuse. Ovaj put dok su putovali za Sarajevo, negdje ispred Knezeva. Policajac bez oznaka verbalno je vrijedzao, prijetio i cak krenuo fizicki napasti Vaskovica, prenosi rtvfbih.ba.
  Slobodan Vaskovic i Dragan Babic teme su Dnevnika D. Posebno se govorilo o pravosudnom mobingu, prijetnjama likvidacijom, teroru Milorada Dodika, poslusnosti policije RS-a, medijskom, politickom i svakom dugom mraku u kojem se nalazi RS. Osim prijetnji, Vaskovic i Babic se pokusavaju isceniranim sudskim postupcima zaplasiti, ali i unistiti. Gost Dnevnika D bio je Dragomir Babic, predsjednik Nevladine organizacije Narodni front.
  Babic kaze kako je za njega i Vaskovica vec postalo opasno da zive u RS-u. Njemu vec stizu savjeti kako bi najbolje bilo da se iseli iz Banje Luke. Ovakvo stanje, procjene su, moze zavrsiti na dva nacina – ili ce Dodik zavrsiti u zatvoru ili ce neko, Babic ili Vaskovic biti ubijen. Trka vlada s vremenom, smatra Babic. Dodik je svjestan da pada i da ce morati odgovarati.
  U RS-u vlada medijski mrak. Mediji prenose ono sto ima narede Dodikovi savjetnici. Vlasnik svih medija u Banjoj Luci je Zeljko Kopanja. Tu je i Dragan Davidovic, diretktor RTRS-a, zaduzen za vrsenje mutnih radnji u vezi s izgradnjom RTV doma u Banjoj Luci. Dodik je mocan i to ljude plasi. Iz njega stoje Mladicevi i Karadzicevi ljudi, on nije rascistio s kriminalcima, ratnom desnom rukom SDS-a.
  On ima dobre informante u Tuzilastvu BiH i OHR-u i svjestan je da protiv njega mora podici optuznica. Svojim izjavama on nastoji pokrenuti haos i izazvati svoju smjenu, koja ce od njega napraviti mucenika. Ipak, narod pocinje shvatati sta se desava. Nakon saznanja o dodjeli kredita od tri miliona maraka njegovom sinu, cini se, narod mu okrece ledza. Dodik je na vlast dosao uz pomoc medzunarodne zajednice i ona ne moze preko noci da ga smijeni i tako prizna svoju gresku.