Anonymous
  Post count: 2088

  TRIBINA IZ-e U AUSTRALIJI

  U subotu 7. juna 2008. god. u džamiji džemata Penshurst, Bošnjačka Islamska zajednica Gazi Husrev-beg, u Sydneyu Australija, održana je redovna mjesečna tribina o islamu.

  Gost tribine bio je imam bošnjačkog Islamskog centra u izgradnji iz džemata Brisbane, Sifet ef. Omerović, sekretar Mešihata. Tema predavanja bila je ‘Kako izgraditi islamsku ličnost kroz džematsku praksu’.

  Prisutni su pokazali veliko interesovanje a nakon predavanja uslijedila su pitanja i odgovori. Moderator i domaćin tribine bio je glavni imam za Australiju Salih ef. Mujala, a segment tribine ‘pitanja i odgovori’ otvorio je svojim uvijek zapaženim komentarom istaknuti bošnjački mislilac u dijaspori te filozof i knjizevnik, akademik prof. dr. Bajram Redžepagić.

  Glavni imam prof. Mujala i dr. Redžepagić su pohvalili ovakav vid prosvijetiteljskog rada u okviru Islamske zajednice i zahvalili se kako predavaču tako i organizatorima tribine na izraženom gostoprimstvu, a prisutnima džematlijama na interesovanju, dobroj posjeti i inter-aktivnoj participaciji i doprinosu radu tribine.

  (Press služba Mešihata Australije)