Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Dugo sam se omisljao da li da uzmem ucesce u ovoj diskusiji koja je po sadrzaju prijetila da izadje izvan svih okvira demokratske rasprave. Pa ovdje mi samo iznosimo nasa misljenja koja su naravno razlicita i to je normalno. Svako iznosi svoje argumente i brani ih ali ne znaci da su argumenti jaci ako su podrzani psovkama i vrijedjanjima.
  Svidja mi se Efendijin nacin diskusije i iznosenja svojih pogleda iz njegovog ugla posmatranja problema.
  Nekako mi je uvijek smetala ta podjela na nas koji smo u dijaspori i vas u BiH. Malo, malo pa se za tim potegne iako bas nikakvih argumenata za to nema. Pa pedera ima i u Evropi a eto i u Bosni. Posasti koje se u zadnje vrijeme pojavljuju prijete svima. Ja bih to pokusao posmatrati sa jedne druge tacke. Ne cini li vam se da se majcica priroda pocela buniti protiv bahatog covjecanstva. Ima nas sve vise i postajemo joj preveliki teret. Ratovi ne umanjuju broj stanovnika na zemlji a eto sada se pojavljuju homoseksualci koji nece vrsiti reprodukciju. Ratova ce biti sve vise , bez obzira sto civilizacija napreduje, jer cemo se poceti otimati za stvari koje zivot znace. Do jucer je to bila nafta a sutra bi mogla biti pitka voda koje je sve manje na ovom dunjaluku. A insana sve veci broj. Sto vise pedera natalitet manji. Bojim se
  da ce toga biti sve vise i kad kazem majcica priroda onda to mogu prevesti sa vjerske strane u “Bozija kazna”. To su ljudi koji to nisu sami svojom voljom izabrali. Takodjer Boziji robovi.
  U redu u Islamu je to zabranjeno. Postavlja se pitanje sta raditi? Ubijati sve one za koje se utvrdi da su homoseksualci?
  To je grijeh, to sve vjere propagiraju. Ne ubij.
  Staviti im zute trake , ko nekad Jevrejima, sa slovom „p“ pa ih onda sutati na svakom koraku kao da ne pripadaju uopste ljusdkom rodu?
  Ne ide ni to.
  Mi moramo shvatiti da su oni tu i da se treba nesto sistemski rijesiti ukoliko ne zelimo da comaga vlada na ulici kao dolje u Africi medju onim zaostalim.
  Protiv parada ja jesam. Na ulici se nista ne rjesava osim ako su iscrpljene sve mogucnosti kroz institucije sistema pa je onda to jedini nacin. Nemam nista protiv da imaju svoje gradjanske organizacije ( nevladine organizacije preko kojih ce pokusati da se izbore za ono sto misle da im pripada. Odmah da kazem da ce im to sigurno u Bosni ici tesko kroz institucije sistema ali se to mora pokusati.
  Grozim se na te parade koje su se mogle vidjeti u Berlinu npr. To su redovno prenoslie televizije i po meni je tu uzrazen jedan vulgarizam koji nam predskazuje lose stvari.
  Problem je tu. Ne rijesava se agitovanjem „Ubij pedera“ a ni paradama u kojima ce nam oni ustvari pokazivati da su oni normalni a mi nismo.
  Ja sam za jednu demokratsku raspravu i da sve ide u okviru institucija sistema pa koliko budemo pametni toliko cemo manja problema imati sa tim.