Anonymous
  Post count: 2088

  Naime, u Srijedu je reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala prijateljski fudbalski susret sa Makedonijom u Zenici.
  Reprezentaciju su došli da bodre i da je pozdrave ljudi iz svih dijelova BiH organizovani u razne navijačke skupine. Sve je bilo podredjeno promociji i slavljenju naše jedine države BiH. Naravo i BHF je organizovano, kao i uvijek bio u Zenici, u našoj Zenici, na mjestu koje bi po svakoj logici normalnih umova svi naši navijači i trebali smatrati “domaćim terenom”, u Bosni i Hercegovini.

  Na žalost desilo se nesto veoma tragčno i antipatritotski, nešto što nijedan normalan čovjek, patriota ne može sebi objasniti a to je i povod ovog obraćanja bh. javnosti.

  Grupa mladića iz Zenice je po uzoru na svoje “prijatelje” sa Marakane, prvo provocirala, a poslije kamenovala navijače Bosne i Hercegovine i u veoma smišljenom i organizovanom pohodu, naoružani rekvizitima na kojim bi im i krvnici iz Dretelja il Omarske pozavidila, krenula u obračun sa svakim ko je imao bilo kakvo obilježje BiH ili neke organizovane navijačke grupe koja bodri reprezentaciju (u ovom slučaju BHF).

  Svi mi smo bili zapanjeni ovolikim izljevom mržnje i primitivizma i osjećali smo se kao da smo na “gostujućem terenu”. Naravno da nismo mogli trpiti uvrede tako da smo adekvatno odgovorili ovim maloumnim anti-partiotama, a oni vrlo dobro znaju kakve su ih posljedice snašle nakon toga.

  Koji su razlozi umobolnih mladića da podižu tri prsta, da pale obilježja sa ljiljanima, da bacaju kamenje i flaše na djecu, žene, starije osobe i sve one koji nose neki rekvizit koji simbolizira našu Bosnu i Hercegovinu, a ne Čelik ili Zenicu. To nam stvarno nije jasno. Voljeli bi da organi sudstva, tužiteljstva i policije pronadju osobe koje su bez ikakvog valjanog razloga pretukli navijača Mirzeta 43god, otac 2 djece, koji npr. nije uopšte član BHFa, ali je iz patriotskih razloga, i osjećajem pripadnosti nečemu što (htjeli to ovi bolesnici priznati ili ne) je postalo simbol naše reprezentacije, nosio jedna od naših rekvizita. Na žalost ova osoba se sada nalazi u veoma teškom zdravstvenom stanju sa frakturom lobanje i vilice i u životnoj je opasnosti. Šta je to bio CILJ ovih delikvenata? Uspjeli ste nekoga ubiti! Da li vam je sada bolje? Da li se navijačka skupina ROBIJAŠI ogradjuje od ovih kriminalaca i da li podržava anti-patriotizam?Koji je zvanični stav MUPa ZE DO Kantona i Općine Zenica? Da li je Zenica postala rob primitivaca, bez mogućnosti da se obračuna sa istim? Hoće li gradjani Zenice ostati nijemi i pasivni i možda izgubiti šanse da reprezentacija ikad zaigra ponovo u tom gradu?

  Napominjemo da više nećemo čekati organe javnog reda i mira da spriječe anti-patriotske istupe nego ćemo to učiniti sami, onako kako su to činili naši borci tokom odbrane od agresije na Bosnu i Hercegovinu.

  Ljubav prema BiH nema cijenu!!!

  BHF do GROBA
  EVO I TO JE BIH