Anonymous
  Post count: 2088

  LIBERTAS FILM FESTIVAL:

  DUBROVNIK: MUSTAFI NADAREVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO

  U sklopu dubrovačkog filmskog festivala Libertas u ponedjeljak uvečer je uz prigodnu svečanost glumcu Mustafi Nadareviću dodijeljena nagrada za životno djelo.

  Ova nagrada dodjeljuje se treću godinu zaredom istaknutim pojedincima iz svijeta filmske i kazališne umjetnosti koji su svojim radom i nastojanjima nesebično doprinijeli promociji filmske i kazališne umjetnosti na svim razinama.

  Mustafa Nadarević rođen je 2. maja 1943. godine u Banjoj Luci, a diplomirao je glumu na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Ostvario je brojne filmske, kazališne i televizijske uloge za koje je nagrađen brojnim nagradama u zemlji i inozemstvu.

  Ovom je prigodom u ponedjeljak uvečer prikazani film “Već viđeno” Gorana Markovića po želji Mustafe Nadarevića koji ulogu u tom filmu smatra svojom najzahtjevnijom ulogom do sada.

  Ovogodišnji 4. Libertas film festival počeo je 27. juna i traje do 2. jula.

  Na njemu će biti prikazano 50-ak nezavisnih filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategorijama cjelovečernjeg dokumentarnog i kratkog filma, prenosi Hina, a poseban program posvećen je kinematografiji Kube te programu “Ponoćno ludilo”.

  (FENA)