purak
Participant
  Post count: 484

  Turci europski prvaci po visini premija

  Čak 450.000€ po glavi dobit će svaki turski nogometaš od svog saveza za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj…

  Oduševljeni predsjednik Turskoga nogometnog saveza Hasan Dogan odlučio je velikodušno nagraditi izabranike Fatiha Terima rekordnim iznosom.

  Usporedbe radi, novi europski prvaci, bili to Španjolci ili Nijemci, morat će se u slučaju najvećeg uspjeha zadovoljiti s dvostruko manjim svotama: Nijemcima je obećano 250.000, a Španjolcima čak još manje – 214.000€ po igraču, piše njemački internet portal sport1.de.

  Ispada da su i premije hrvatskih reprezentativaca iznad prosjeka: iz HNS-a su objavili da su igrači zaradili po 300.000€.

  Istodobno, spomenuti predsjednik turskog saveza Hasan Dogan počeo je nagovarati Fatiha Terima na dvogodišnji ostanak za kormilom reprezentacije. Turski je izbornik javno objavio da će ispuniti obećanje koje je dao prije turnira i povući se s klupe.

  – Na povratku iz Švicarske za Istanbul u avionu sam razgovarao s Terimom. On je naš izbornik i nadam se da će ostati za kormilom i u sljedećemu kvalifikacijskom ciklusu – kazao je Dogan.