Anonymous
  Post count: 2088

  STA ZNACI ‘BUSY’?
  Iblis je jednog dana sakupio sve sejtane i rekao im: Mi muslimane ne mozemo odvratiti da idu u dzamiju, niti ih mozemo odvratiti da uce Kur’an i cine dobra djela, isto kao sto ih ne mozemo odvratiti da misle na Allaha dz.s. i Muhammeda a.s. njihove veze sa Allahom dz.s. su veoma jake ne mozemo da ih slomimo. Onda pustite ih neka idu u dzamije i nek se druze, ali kradite njihovo vrijeme kako oni nebi nalazili vremena da misle na Allaha dz.s. i na Muhammeda a.s. i kako ne bi mogli ojacati veze, ‘ to je ono sto zelim od vas’.
  U toku dana neka ne nalaze vremena da misle na Allaha dz.s. nadjite im neku zabavu. Sejtani su se pobunili, “kako cemo uraditi to”? Neka njihovi mozgovi stalno sa nekim malim nevaznim stvarima budu zauzeti, odgovorio je Iblis.
  Cijelo vrijeme ih navodite da trose, trose i trose, poslije da se zaduzuju, neka im zene vecinu vremena provode van kuca, neka muskarci u sedmici rade 6-7 dana a u danu 10-12 sati, tako da nece imati vremena za sebe i za svoje porodice. Nedozvolite da nadju slobodnog vremena za svoju djecu, kucne poslove neka prebace na nekog drugog. Njihovi mozgovi neka budu zauzeti tako da ne cuju ni male glasove koji ih pozivaju da budu zajedno sa Allahom dz.s.. Non stop ih navodite da slusaju muziku u kuci na poslu i dok voze auta neka slusaju muziku. U kucama neka je uvjek upaljen TV, RADIO,VCR, DVD, RACUNAR, uz to u restoranima, u biznis centrima i sl. bez prekida neka svira muzika.
  Ovim ce toliko biti zauzeti da nece moci naci vremena da misle na Allaha dz.s. i Muhammeda a.s..U kucama na stolovima uvjek neka budu novine, magazini u kojima se nalaze vijesti na koje ce po cijeli dan misliti i dok voze auta, postavite reklame koje ce im privlaciti paznju i na koje ce misliti, njihove mailove napunite reklamama, nekim bespotrebnim porukama, katolizma tako sto ce VRIJEME potrositi brisajuci to.
  (nastavit ce se)