Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  [b]Zatvorene liste su pokušaj trajnog osiguranja etničkog čišćenja u RS[/b]

  Izbornog zakona koje će, između ostalog, sadržavati i prijedlog za zatvaranje izbornih listi, predstavlja nastavak kampanje stranka iz RS da se obesmisli inicijativa za zajedničku listu u RS za opšte izbore 2014.

  Inicijativa za zatvaranje izbornih lista je nastavak kampanje partija iz RS koje žele da se rezultati etničkog čišćenja zauvijek osiguraju putem promjena Izbornog zakona i Zakona o prebivalištu i boravištu.

  Građanska koalicija “Prvi mart” će pozvati sve svoje članove i simpatizere da aktivno rade protiv ovog prijedloga i svih onih kojih budu spremni podržati ovaj prijedlog zarad udjela u vlasti.

  Smatramo da bi podrška ovom prijedlogu stranke koje za sebe tvrde da su državotvorne svrstale uz bok onim strankama koje su doslovno jučer donijele odluku da novcem poreskih obveznika podrže Radovana Karadžića i Ratka Mladića, optužene za genocid pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju.

  Mi nećemo stajati po strani i smatramo svojom obavezom da se suprotstavimo nastojanjima iz RS da „demokratskim sredstvima“ zauvijek onemoguće preživjelim i povratnicim da se i njihov glas čuje u entitetskim i državnim zakonodavnim tijelima.