Sve to nekako prodje,sta se desilo jos nismo ni svjesni,jer sve mislimo svakog trenutka da ce neko bahnuti,bar ona budala,a i on bi bio dosta,jer puna nam je kapa.
Vatrogasni dom jos pomalo tinja,smrad nam se uvukao u kosti,malo dim,malo mem i sta jos nije udarilo o nase glave.Razmisljam da razgulim,a kuda sad.Kad su vec svi otisli.I da li smo samim tim osudjenji na smrtnu kaznu,nas ovdje saka,koja ne pripada nikome,nicija zemlja,niciji ljudi.
Prilikom pada Gracanice iz Vragolova po nas je dosao jedan clan nase porodice,sa Dinkom P.,ali smo bili sakriveni po podrumima robne kuce,bio babo kod kuce,i rekao mu da mi necemo nigdje od kuce,a i ne znajuci da je vec sva carsija izbjegla preko Ljuna,ali eto nije se dalo.Trazio je i Nusreta i Bibu Makas da i njih povede,ali po nesreci oni se skrivali u podrumu od Ismeta Oprasica rahmetli.Heleneise.
Sabrali smo se kod Stojanove kuce,Nusret,Biba ,Abid Makas,Nusretov babo,Avdo Mina Colic,i moji likovi.Zgledali smo se i sutili,niko ni jednu pametnu da progovori.A i kako ce mo kad nam je onaj hajvan istjerao sve iz nas,pa da i ne progovorimo mjesec,ne bi bilo cudo.
Malo smo se organizovali,naravno ne za bjeg,nego gdje ce ko leci,jer smo mi belcim vec zabiljezeni,pa nam nesto neda.
Znamo se svi tako dobro,bili smo ponovo ko jedna kuca,ko i prije birvaktile,kad sam kod Mine jeo najbolje palacinke na svijetu,i sa Nusretom ispekao moju prvu rakiju.Nase Nove godine,omahe,miris cevapa iz nasih avlija,Avdinim sebepom sam se kao cetverogodisnjak osunetio,Bibinim kahvama,pa me nekad i tri fildjana zapadnu,sve,sve,sve…..Twin Peaks
Odgovor:Ratni zlocini2009-02-23T21:49:05+00:00