-
AuthorPosts
-
Zasto nevolim rieci koje zavrsavaju sa …izam.Mozda zato sto vecina tih rijeci oznacavaju sve ono sto nebi trebalo da postoji na ovom svietu.Fasizam,Nacionalizam,Kapitalizam,….Eto zato vise vollim rijeci koje zavrsavaju sa ….ancija.Kao toleranCIJA ili zajebANCIJA.
Zasto ne volim rijeci koje zavrsavaju sa….st.Mozda zato sto ima puno rieci koje oznacavaju neke ruzne stvari.Rijeci koje nebi trebale postojati kao SoviniST,naciST,rasiST,fasiST……Eto zbog toga vise volim rijeci koje zavrsavaju sa…elj.Kao prijatelj,ili dobrocinitelj.
:)
-ugostitELJ
-namicatELJ znanja :) ,malo zafrkANCIJE nije na odmetRijeci koje imaju negativno znacenje sa “izam”:
egoizam, fanatizam, birokratizam, nepotizam,
Plahe rijeci sa “izam”:
humanizam,
Rijeci od kojih se neki odmah ospu kad se spomenu:
komunizam, socijalizam:laugh: :laugh: a Bogami i vehabizam:dry:A najljepse rijeci ipak zavrsavaju na ICA i IJA.
RogatICA, GracanICA….. haj pa i KruscICA.;)Selam moj “najprviji” komsIJA Mare.:)
Ovo najprviji dolazi od: prvi, prviji, najprviji.:silly:
Jos jedan iz Gracanice.:woohoo:Interesantna tema
Zasto volim rijeci koje zavrsavaju sa….un
LJUN – spasio mnoge zivote
PODLJUN – najljepsi dio RogaticePa onda
Stradun
jarun
Somun
imun
limun
kacun
itdAli ima i negativnih kao tajkun ili samo UN (znamo zasto)
–
Mustafa,podrzavam sve tvoje rijeci sa “un”, i jedne i druge, a Stradun mi je izazvao nostalgiju i nagnao me da se upisem u ovu temu i navedem neke rijeci koje se se zavrsavaju sa ija, koje su mi drage, a i one koje nisu…nostalgija
poezija
fotografija
galerija
komunikacija
Ferhadijaone ne tako lijepe npr.
korupcija
inflacija
destabilizacija
komplikacija….A sta mislite o lijepim rijecima koje zavrsavaju sa ..SNA.Kao na primer BoSNA,prkoSNA,caSNA,ponoSNA.
-radoSNA,
-miloSNA,
-cudeSNA,:huh: CUDESNA i nije bas neka rijec,al ako moze biti Alisa u zemlji cudesa,zasto onda ta ista Alisa nebi mogla biti cudesna?:) Znaci ispravna rijec,more se kazati.
roSNA
zanoSNA
drazeSNA
ma jednom rijecju PLAHA brate.Sto se tice rijrci koje zavvrsavaju sa… ica i koje volim.RakitnICA,Rogat-a-ptICA,cevapcinICA,pljeskavICA,vjesalICA(suhog mesa)…A ima rijeci koje zavrsavaju sa …ik koje mi nisu bas prijatne.Kao cetnIK,nacelnIK ili jednostavno DODIK.
Dodik,u redu prznajem,nije rijec,nije nista ali se rimuje.;)
:) Al je zato Dodik:
-smrAD
-jAD
-gAD
…al se sve ovo zavrsava na AD,pa ne znam pikal se :huh: .:) -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.