Anonymous
    Post count: 2088

Za mene je Laka pobijedio davno,to sam vec jednom,negdje ovdje,napisao.A sad,glasanje,pe evo vam primjer…Italijani(koji su suvereno pobjedjivali sa vise svjetskih hitova) odavno ne ucestvuju,sistem glasanja je uradio da odavno nema ABBE ili slicnih,Eltona Dzona,Ude Jirgensa,Djiliole Cinkveti,Tota Kotunja.Nijemci to,ovdje gdje sam,uopste ne smatraju necim bitnim zanacionalni ponos,neke kmercijalne televizije pokusavaju od toga napraviti biznis,ali obicni njemacki slusalac/gledalac to gleda sa ravnodusnoscu .
    Zato smatram Laku za pobjednika,da su glasali strucni ziriji,a ne oni kojima nije zao telefonskih impulsa,isfrustriranih istocnjaka,Laka bi se vec sepurio na promocijama po evropskim prijestonicama,iako smatra da je to previse za njega.Da se neke druge pitalo otisao bi Din,ili Hanka Paldum sa novom pundjom i novom haljinom(da nas ne bruka),ali,otisao je Laka,koji je tekstom(“jeduci banane odosmo na niske grane”),ritmom,scenskim nastupom,i nadasve,jako lijepm pjesmom “porobio” pola Evrope.Zivi bili pa vidjeli.