Mustafa
Participant
    Post count: 8282

Novi Edin Džeko mogao bi doći iz Švedske

Novi 21-godišnji Edin Džeko mogao bi doći iz Švedske. Prema pisanju italijanskog portala Calciomercato za ovog mladog bh. napadača Emira Kujovića, prvotimca švedskog Halmstadta, interes su pokazali mnogi klubovi, među kojima je Lazio i Wolfsburg koji želi da nađe zamjenu za Edina Džeku.

Kako je sve izvjesnije da će “bosanski dijamant” već u junu napustiti klub i preći u Milan, Wolfsburg kao jednu od mogućnosti razmatra i angažman “švedskog Džeke”.

Kujović, koji ima bh. državljanstvo, odigrao je dvije utakmice za švedsku U-21 reprezentaciju. Kujović je nedavno izrazio želju da zaigra na višem nivou, a Halmstadt za njegove usluge traži milion eura.

“Moj mi je menadžer rekao da me traži puno stranih klubova, što je dobro jer želim igrati u jačoj ligi. Mlad sam i još uvijek učim, ali se i osjećam spremnim”, rekao je Kujović za Calciomercato.

“Lazio je velik, fantastičan klub. Volim Seriju A, odgovara mojoj igri iako su u njoj najbolji odbrambeni igrači svijeta”, dodao je o ponudi rimskog kluba, osvrnuvši se potom i na usporedbe s Džekom.

“Jesam li ja novi Džeko? Ne znam, radije volim reći da sam novi Emir Kujović. Znam Džeku, ali u Švedskoj me, naprimjer, upoređuju s Elmanderom. Ali ja želim da me svi znaju kao Emira Kujovića”, završio je.