-
AuthorPosts
-
Vise je nacina kako uplatiti kurban
nabrojacemo neke:Nas Keno nam je poslao sljedeci tekst:
HO POMOC
Esselamu alejkum postovani,
Humanitarna organizacija Pomoc sa sjedistem u Visokom vec sedmu godinu pomaze vjernicima da izvrse vjersku obavezu klanja kurbana.
I ove godine organizujemo ovu veliku humanitarnu akciju. Pored posjete povratnickih mjesta posjeticemo i brojne porodice koje su u stanju socijalne potrebe.
Cast nam je pozvati i vas da se ukljucite u ovu veliku humanitarnu akciju KURBANI 1430 h.g.
Cijena jednog kurbana je 155 eura, s tim ako bude vise uplata iz jednog dzemata slijedi popust:od 11-20 popust je 5 eura po kurbanu;21-40 popust 10 eura; 41-70 popust 20 eura; 71-100 popust 25 eura, preko 100 popust 30 eura.
Prenesite ove informacije u vas dzemat, vasim prijateljima, drugim dzematima i znajte ko navede na dobro djelo ima nagradu kao da ga je i sam ucinio. Mozda se iznenadite nagradi na Sudnjem Danu za djela u kojima ste mozda bili samo posrednik?
U privitku imate plakat ove humanitarne akcije i sve potrebne podatke, a ako zelite da dobijete propagandni materijal ove akcije mi cemo vam to uciniti.U ime svih onih koji ocekuju nasu pomoc VELIKO HVALA!
postoji li mogucnost da neko
od nas organizuje klanje kurbana u rogatici?HO MOST-BRO
Obavjestavamo nase gradjane u Danskoj i Skandinaviji da H.O. Islamske Zajednice Bosnjaka Danske “Most-Bro” i ove godine u saradnji sa povratnicima u siri region Srebrenice i Podrinja organizuje prodaju kurbana. Mozemo se pohvaliti da vec nekoliko godina imamo odlicnu saradnju sa nasim povratnicima u manji BH entitet u realizaciji nabavke kurbana.
Odabirom bas ovoga kurbana nasi gradjani direktno pomazu opstanak Bosnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Svi kurbani ce biti kupljeni direkt od ljudi koji se bave uzgojem stoke. Takodje vas obavjestavamo da smo prosle godine imali preko sto uplacenih kurbana i da je sve funkcionisalo besprijekorno.Napominjemo jos da su svi kurbani veterinarski cijepljeni protiv raznih bolesti.
Kurbansko meso ce se,ako Bog da,dijeliti – povratnicima,javnim kuhinjama i narodu u kolektivnom smjestaju.Ove godine smo odabrali kolektivne centre u Banovicima i Mostaru (sjeverni logor).U ovim kolektivnim centrima se nalaze izbjeglice koje se jos nisu vratile u svoje prijeratne domove.
Cijena kurbana iznosi 1250 dk.
Kurban mozete uplatiti na nas racun sa naznakom ”za kurban” i sa imenom uplatioca. Molimo vas da na nas mail: mostbro gmail.com javite kome je namijenjen kurban.(porodica,otac,majka,akika)ili na broj telefona +45 22 82 48 69
Kroz razgovor sa djematlijama u Rogatici saznao sam da i oni imaju kurbana za prodati. Mozda bi bilo lijepo da se prikupe podaci koliko otprilike oni mogu ponuditi kurbana a da bi mi to kupili. Predlazem da neko obavi razgovor sa Galibom obzirom da je i predhodnih godina vodio tu akciju i da ima iskustva u tom poslu.
Lijepo bi bilo da i na ovakav nacin pomognemo nase povratnike.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.