-
AuthorPosts
-
Ovo je sa nastupa u Gorazdu 06.08.2008.g, a slike iz Turske ce jos pricekati.
MOLIM BRACU DA NAM POJASNI SLIKE KOJE JE POSLAO
Ovo su slike sa koncerta ansambla ” Sultan Mehmed Fatih “, odrzanog 06.08.2008.g u Gorazdu.Koncert je jako dorbro primljen od publike, taj mali sa gitarom na zadnje tri slike je Mirsad Kazic, svira akusticne i elektricne gitare po zadatku sta Hadzija naredi.Veceras sviraju u Orasju, bili su u Turskoj 20 dana te slike su negdje zalutale u potrazi smo za njima.
Inace ovaj ansambl je sastavljen od ucenika sadasnjih i bivsih OMS Ilidza , nastavnika sadasnjih i bivsih, izvode uglavnom duhovnu muziku Muslimana a i ostalih naroda pa su na repertoaru
nerijetko i Mokranjac i Gotovac, te Verdi Mocart, skoro izvodili Carminu Burana itd…, i to sve zapakovano u savremenim aranzmanima mladog maestra Munira Mesanovica a osnivac ansambla je dr.Hadzi-Mehmed Bajraktarevic.A evo malo jasnije slike Mirsada Kazica o kome ce se sigurno u buducnosti cuti daleko vise.
Vidjesmo se sa Kazicima u Podacama na moru samo sto Mirso nemade gitaru pri ruci da nam stagod zasvira.
Haj nema veze drugom prilikom ce.Selam Mirsi, burazu mu i starcima.
Aferim.Evo jos nase omladine. Podmladak Ajanovica, Asim i Sulejman.
Moj sina Adnan u Mesicima,malo rostilja pred obnovu vikendice mog najboljeg tetka Rifeta Medosevica.–
Kako rece nasa Amra68 “Ko neka lutkica”, nas Iman:)Ja se taman spremio da napisem gdje je slika nastala,
a i sa Ninijem sam se dobro izmuhabetio u nekoliko navrata u Podacama.:)
Cober, sve smo gledali necemo li vas gdje vidjeti u Umoljanima
drugog dana kad je bilo takmicenje KUD-ova.B)Umoljani su mi se omakli, mada sam poslije isao, ali tako je ispalo.Ganjacemo popravni i trebalo bi organizovati vikend , od jednog dana nema nista.
Ni:P :woohoo: je isti babo.Ima vise kose.Ostalo u redu
AnonymousSeptember 22, 2008 at 11:25 pmPost count: 2088KEMO
[url=http://imageshack.us]
AnonymousSeptember 22, 2008 at 11:30 pmPost count: 2088GRUPA MUŠTULUK
[url=http://imageshack.us]
AnonymousSeptember 27, 2008 at 3:16 amPost count: 2088Slusam prije neki dan,sjedi ona na svom krevetu,sama,Azra,tri godine ima.Prisluskujem sta prica,kaze,moja mama je bila gdje je bilo najteze…Twin Peaks
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.