Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • Mustafa
  Participant
   Post count: 8282

   Evo jedne teme za naseg Behara ali i druge odbojkase koji ovdje navracaju – da nam on polahko na tenane predstavi odbojku u nasem gradu. da se prisjetimo nasih odbojkasa o svakom od njih progovori po koja rijec. Evo samo nekoliko njih a bilo ih je dosta.
   Avdo Torlak, Emin Hodzic, Mujo Selimbegovic a.r., Sukrija Camo, Asim Alagic, Kaltak, Fatko, Armin i Nermin Ziga, Amrudin Ajanovic a.r., Samir Sirucic, Rule a.r., Samir, Behar, Himzo Cavcic, Sarija Cesko, Hapa, Nane, Senad Pezo, Ferid Kulovac, Mustafa Zolota, Dzevad Hodzic, Tarik Sisic………….

   Mustafa
   Participant
    Post count: 8282

    AVDO TORLAK

    Evo ja cu poceti sa rahmetli Avdom Torlakom. Moj nastavnik matematike i fizike iz osnovne skole.
    Sjecam se te generacije koja je tada igrala u sali osnovne skole. Avdo je bio dobar odbojkas i bio je da tako kazem oslonac te ekipe zajedno sa Himzom.
    Posto je Behar specijalista za odbojku prepusticu njemu strucne komenatare o rogatickim odbojkasima….

    Kaza
    Keymaster
     Post count: 6138

     Bivsi trener OK Mladost Himzo Cavcic nam je poslao ovaj prilog i ja mu se ispred rogatica.com zahvaljujem i nadam da ce se i dalje ukljucivati u prisjecanju na sretne dane odbojke i sporta u Rogatici.

     [b]Nisam siguran je li to bila 1976. ili malo kasnije ali znam da je u to vrijeme na inicijativu Omera Muftica i Muniba Mehmedovica formiran OK ”Mladost” Rogatica. Na prvim kvalifikacijama za ulazak u drugu BiH ligu u Vitezu nisu uspjeli ali vec sledece godine im polazi za rukom i ulaze u drustvo sa : ”Radnicki” Gorazde, ”Student” Mostar, ”Natron” Maglaj, ”Glasinac” Sokolac, ”Planinsko” Han Pijesak, Capljina, Ljubinje, Donji Vakuf, ”Igman” Ilidza, ”Orao” Railovac i drugi. U toj prvoj ekipi nastupaju uglavnom stariji igraci; Avdo Torlak, Himzo Cavcic, Sarija Cesko, Radenko Radovic, Senad Pezo, Asim Alagic, Fadulah Hodzic, Rusmir Pavica, Salan Hasan, Ferid Kulovac, (sigurno se ne sjecam sviju, slobodno dopunite spisak). Predsjednik kluba postaje Ahmed Agic a njegovi vjerni navijaci Hasan Musanovic Hari, Ibrahim Prepic , Sefik Kazic, Vehbija Ziga, Osman Hodzic /Fatkov babo/. Iako bez trenera i treniranja ekipa se cijelo vrijeme uspjeva drzati u sredini tabele i opstanak u ligi ne dolazi u pitanje.

     U medjuvremenu opet na inicijativu Omera i Muniba formirana je pionirska ekipa, koja dobiva zadacu da afirmise taj sport u gradu i nastavi takmicenje. Izbor je bio spontan ali tu su dosli momci koje je nemoguce zaboraviti.Svasta sam zaboravio ali njih i putovanja sa njima necu nikad. Pripala mi je cast, mada tad toga nisam bio svjestan da postanem njihov prvi trener a kasnije prijatelj i drug. /kazu bolji si na klupi nego na terenu/.

     U toj ekipi prve korake pocinju Nermin Ziga, kasnije igrac ”Bosne” iz Sarajeva i Sinisa Radovic, kasnije igrac ”Jedinstva” iz Brckog a pored njih tu su Rusmir Kartal, Elvir Pasic, Armin Ziga, Samir Sirucic, Ibrahim Behlulovic, Sinisa Andjelic, Sinisa Draskovic, Samir Kulic, Omer Guhdija, Hamid Mehmedovic, E Hodzic, brat Ibrahima Behlulovica ”mali Hapa” /opet sam nekog zaboravio ali Paja sigurno nece/. Na prvom javnom nastupu ”Male olimpijske igre” u Visegradu osvajaju drugogo mjesto, svi u to vrijeme ucenici cetrvtog razreda osnovne skole. Vec naredne godine na pionirskom prvenstvu BiH u Modrici osvajaju cetvrto mjesto u Republici. Kao ucenici osmog razreda prelaze u prvu u postavu a na republickom juniorskom prvenstvu u Travniku opet osvajaju cetrvrto mjesto u BiH u svojoj konkurenciji. Njihovim ulaskom u prvu postavu iz Rogatice vise rijetko koja ekipa nosi bodove.Na MOSI igrama ih respektuju i ekipe u kojima igra i nekoliko prvoligaskih igraca. Nermin Ziga, Sinisa Radovic, Rusmir Kartal, Elvir Pasic, Hamid Mehmedovic i Omer Guhdija postaju meta interesovanja klubova viseg ranga ali ??? rat ucini svoje.

     Posle Himze Cavcica ekipu preuzima mladi i ambiciozni profesor Selim Harbinja ali rat ???? tako da nam samo ostaje da se sjecamo i njega i kluba i putovanja i pobjeda i poraza.

     Kroz upravu kluba su prosli mnogi aktivisti ali sam vec zaboravio, sjecam se Ahmeda Agica, Tomislava Gluhovica, Nenada Djerica, Muniba Mehmedovica.[/b]

     Mustafa
     Participant
      Post count: 8282


      A. Ziga

     Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
     • You must be logged in to reply to this topic.