Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • behar
  Participant
   Post count: 514

   Nadahnuta radom clanova rogatica.com i njihovom nesebicnoscu kad je u pitanju pomoc za dobrotvorne svrhe, moja Nerina je odlucila da se ne zaustavi na kraju uspjesno zavrsene akcije za Enu Feriz, nego se prijavila za tradiocalno ponocno hodanje u duzini od 22 Km.
   Ova manifestacija se tradicionalno odrzava, jednom godisnje, u gradu gdje mi zivimo i zove se “Starlight walk”. Radi na principu prijave ucesnica (samo zene), a onda ucesnice traze sponzora i sva prikupljena sredstva idu u svrhe dobrotvorne organizacije “The Peace Hospice” koja pomaze osobe oboljele od raka i drugih terminalnih bolesti.
   Ove godine manifestacija je okupila 1700 zena iz regije, koje su 13-tog Juna, tacno u ponoc pocele svoje hodanje ulicama grada. Nerina se nalazila u grupi majki koje dovode svoju djecu u isto obdaniste u koje ide nas Nedim. Njih desetak, amaterki, su uspjesno zavrsile pola maratona u vremenu od 3 sata i 34 minute sto je u poredjenju s profesionalcima (2 sata i 49 minuta) jako dobro dostignuce.
   Na kraju dobrotvorna organizacija je uspjela prikupiti sredstva u iznosu od £200 000 a Nerina i njene prijateljice su i ako umorne kuci dosle s osmjehom na licu, zadovoljne rezultatom.

   A evo i par slika!

   I na kraju zasluzene medalje

   Kaza
   Keymaster
    Post count: 6138

    Lijepa manifestacija a vjerovatno i korisna. Nasa Nerina ocigledno hoce da ostane u kondiciji sto se tice humanitarnog rada. Ma i jeste najljepse zadovoljstvo kad vidis da je pomoc u kojoj si ucestvovao nekom otvorila novu nadu u bolje sutra.

    Nadam se da ce i na ovoj stranici zaziviti nesto sto ce ici u kontinuitetu sto se tice humanitarnog rada. Ideje vec dolaze od nasih clanova.

    E sad ova 22 km bi za mene bila malo previse pa i sve da na ta 22 km poredaju kafane jednu iza druge. Bas je previse ali eto za omladinu to nije nista.

    Posto je Behar morao cuvati djecu:cheer: bezbeli je zaradio jedan cjelonocni izlazak kao nagradu od naseg Bulbula.;)

    Zambi
    Participant
     Post count: 898

     Bulbul ne sama da pjeva okolo Mostara;) već i okolo cijeloga Londona;)

     Bjeri majketi okle tebe:woohoo:

     Evo se pasam dalje pisat:laugh:

    Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
    • You must be logged in to reply to this topic.