-
AuthorPosts
-
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – svileni jastucici
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – svileni jastucici
Iz albuma:
“moji radovi – slike na svili” od Asima Lihic
Iz albuma:
Iz albuma:
“nakit od posrebrene zice” od Asima Lihic
ASSY – heklani nakit od posrebrene zice sa poludragim kamencicima
Iz albuma:
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – kravate
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – kravate
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – kravate
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – marama
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – marama
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – maramaAsima me je zaista odusevila sa ovim svojim radovima.Ona to zaista radi profesionalno i nadam se da cemo ovdje na nasoj stranici imati jos ovakvih radova od Asime.
Sedina je pitala o kojoj se tehnici radi.
Koliko se moze vidjeti vecina slika je uradjena bojom na svili. Dakle to je posebna tehnika i veoma zahtjevna jer je veoma tesko kontrolisati boju na svili, ali nasa Asima to radi zaista dobro.Mnogi pokusavaju da se bave ovom granom umjetnosti i cak pokusavaju biznis razviti u ovom dijelu ali za ovo ipak treba imati zicu.
Iz albuma:
Iz albuma:
Iz albuma:
Iz albuma:
Iz albuma:
ASSY – heklani nakit od posrebrene zice sa poludragim kamencicimaEto Kaza,:) ti mene na brzinu odgovori od ideje da i ja makar pokusam napraviti ovako nesto.Cuj treba imati zicu.Bas ti fala.
:) Ja sam posla bila sa idejom “na greskama se uci”,pa ako koji put i promasim,mozda bi ovarisala jednom….a sad necu ni probati.RAZUMILA!
Ako Bogda kad odem u Bosnu gledacu ja da nabavim sebi ovako nesto za uspomenu,pa makar i kupila.
Kaza,salim se ja,a Asimi sve cestitke za ove radove,ja sam danas rekla da je ovo umjetnost i da ovo ne umije svako raditi.:)
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – kravate
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
Sajam u Skenderiji – Murina odijela i moje kravate
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
ASSY – Bugojno 1999
Iz albuma:
“svila” od Asima Lihic
Likovna kolonija – Bugojno
Iz albuma:
Iz albuma:
Iz albuma:
ASSY – heklani nakit od posrebrene zice sa poludragim kamencicima[color=#825900][quote=Sedina(citat)”] Eto Kaza, ti mene na brzinu odgovori od ideje da i ja makar pokusam napraviti ovako nesto.Cuj treba imati zicu.Bas ti fala.
Ja sam posla bila sa idejom “na greskama se uci”,pa ako koji put i promasim,mozda bi ovarisala jednom….a sad necu ni probati.RAZUMILA!
Ako Bogda kad odem u Bosnu gledacu ja da nabavim sebi ovako nesto za uspomenu,pa makar i kupila.
Kaza,salim se ja,a Asimi sve cestitke za ove radove,ja sam danas rekla da je ovo umjetnost i da ovo ne umije svako raditi. .[/quote][/color]E vala Sedina da sam znao da ces tako lahko odustati ne bih rijeci progovorio.:(
Sad me grize savjest da sam mozda nekoga u kome cuci talenat odvratio od uspjeha.:)
Ma probaj ti to. Nista ne kosta, samo malo troskova za farbu i svilu a onda raspali. Ko zna…;)Da si me Kaza odvratio od uspjeha,to i ne znam bas,al da u meni cuci talenat to znam sigurno :) .
Neki dan mi Esmeraldi za skolu trebalo nacrtati zeca i pita ona mene da joj to uradim.Hocu reko,nema problema.Ponesi sve sto treba i vidjeces.Zavrsim,nacrtam,vidim nalik mi na nesto drugo,:) al haj’ reko usuticu se,mozda ona ne pozna.Al djete dok pridje kaze:
-Mama,ovo ti kengur!
Neka je,reko,tako ces samo ti u skoli imati kengura….a znam ja i zeca nacrtati al sad nemam vremena:blink: .Te se nadjoh na brzinu u poslu.:) -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.