-
AuthorPosts
-
AJETUL-KURSIJA
»Allahu la illahe illa Huve, El-hajjul-kajjum. La te’huzuhu sinetun ve la nevm. Lehu ma fis-semavati ve ma fil-erd. Men zellezi ješfe’u ‘indehu illa bi-iznih. J’alemu ma bejne ejdihim ve ma halfehum, ve la juhitune bi šej-in min ‘ilmihi illa bi-ma šae. Vesia’ kursijjuhu-ssemavati vel erda, ve la jeuduhu hifzuhuma ve huvel-alijjul-azim.«Prevod: Molim te, dragi Allahu, spasi me od prokletog sejtana! U ime Boga, Sveopceg Dobrocinitelja, Milostivog! Samo je Allah Bog. Nema drugog Boga osim Allaha. On je Zivi i sve sto postoji On odrzava. Njega ne obuzima drijemez niti san. Njegovo je sve sto je na nebesima i na zemlji. Niko ne moze kod Njega posredovati bez njegove dozvole. On zna sve sto je pred ljudima i sto je iza njih. ljudi ne znaju osim ono sto im je On dao da spoznaju, njegova vlast obuhvata nebesa i Zemlju. Odrzavanje nebesa i Zemlje On vrsi bez truda i zamora. On je Uzviseni i Veliki.
AJETUL-KURSIJA
»Allahu la illahe illa Huve, El-hajjul-kajjum. La te’huzuhu sinetun ve la nevm. Lehu ma fis-semavati ve ma fil-erd. Men zellezi ješfe’u ‘indehu illa bi-iznih. J’alemu ma bejne ejdihim ve ma halfehum, ve la juhitune bi šej-in min ‘ilmihi illa bi-ma šae. Vesia’ kursijjuhu-ssemavati vel erda, ve la jeuduhu hifzuhuma ve huvel-alijjul-azim.«Prevod: Molim te, dragi Allahu, spasi me od prokletog sejtana! U ime Boga, Sveopceg Dobrocinitelja, Milostivog! Samo je Allah Bog. Nema drugog Boga osim Allaha. On je Zivi i sve sto postoji On odrzava. Njega ne obuzima drijemez niti san. Njegovo je sve sto je na nebesima i na zemlji. Niko ne moze kod Njega posredovati bez njegove dozvole. On zna sve sto je pred ljudima i sto je iza njih. ljudi ne znaju osim ono sto im je On dao da spoznaju, njegova vlast obuhvata nebesa i Zemlju. Odrzavanje nebesa i Zemlje On vrsi bez truda i zamora. On je Uzviseni i Veliki.
Mekka at night / Mekka u noci / Mekka nachts
Ovaj video treba pregledati svaki musliman a i za one koji nisu muslimani , mislim da ce im emocije proraditi, jer je ovo cista i nepobitna istina.
Sura 41. Al- Fussilat – ObjasnjenjeOvaj video treba pregledati svaki musliman a i za one koji nisu muslimani , mislim da ce im emocije proraditi, jer je ovo cista i nepobitna istina.
Sura 41. Al- Fussilat – ObjasnjenjePaša moj prijatelju, puno hvala za ovaj link…Da te dragi Allah nagradi i svako dobro da…Mahsuz Selam!!!
Paša moj prijatelju, puno hvala za ovaj link…Da te dragi Allah nagradi i svako dobro da…Mahsuz Selam!!!
[b]Na Dan kada bude nepodnošljivo
i kada budu pozvani da licem na tle padnu
pa ne budu mogli,
oborenih pogleda i sasvim poniženi biće nevjernici
– a bili su pozivani
da licem na tle padaju dok su živi i zdravi bili.[/b]
( Kur’an , sura El Kalem, 42 i 43 ajet )
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.