Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Abbacuss
  Participant
   Post count: 1

   Zovem se Tarik Hodzic i unuk sam rahmetli Ibrahima Hodzica, rodenog u Godimilju. Po zanimanju sam reziser (student rezije)i ovih dana poceo sam sa predprodukcijom dokumentarnog filma o zivotu Ibrahima. U znacajnom dijelu filma bit ce govora o genocidu nad muslimanima za vrijeme drugog svjetskog rata. Ibrahim je o tome napisao i knjigu “XIV stoljece”…on je jedan od prezivjelih iz tog perioda (ostatak porodice mu je komplentan pobijen) i radeci na prihvatu izbjeglica u Alipasinom polju zabiljezio je veliki broj izjava svjedoka genocida.

   Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da putem ovog foruma ili na moj mail posalje po mogucnosti sve stare fotografije Godimilja, ROgatice, kao i svaku mogucu fotografiju ljudi i zivota iz tog kraja. Svaka fotografija moze naci mjesto u filmu. Zamlio bih da se uz samu fotografiju, onoliko koliko to bude moguce, posalju i sto preciznije informacije za istu (godina, imenovanje sadrzaja fotografije, imena ljudi…).

   Teva
   Participant
    Post count: 8872

    Tarik, jos jednom dobro nam doso.
    Iz dnevnika tvog dzede rahmetli Ibrahima Hodzica je pisano na ovoj nasoj stranici u temi: Ratna svjedocenja, podtema: Svjedocenja na stranici 3 i 4.
    Lijepa vijest da hoces da snimis dokumentarac o nasem kraju, tacnije Godimilju…
    Sto se tice starih slika nadam se da ce se javiti dosta raje a za pocetak mozes pregledati razne teme, i podteme u njima, na nasem forumu gdje ces naci dosta starih slika i starih video zapisa.
    Pogledaj teme: Rogaticani juce danas sutra, Sport, MIZ Rogatica, Hobi…:)

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.