-
AuthorPosts
-
Ti znas nas Webe da dedu Mumina zovu Hadzija iako jos nije obavio hadz. Uvijek je nalazio opravdavajuci razlog da ne ode iako smo ja i Esma sve cinili da ide.
Prvo je bilo nemoze da ostavi hanumu, tj. moju punicu samu. Kad je ona umrla onda nece nigdje dok neprodje godina pa da odradi sto je duzan a izmedju ostalog dok joj nisane ne postavi.
Sad kad je i to zavrseno nadam se da ce se odluciti da obavi hadz, ako Bog da…
I da ne zaboravim uvijek kad pricamo o tebi, Mustafi i Kazi, kaze mi da drugujem sa pravim i dobrim ljudima.
Jos da vam prenesem selam od njega a i nas ostalih, mahsuz…Subota 5 mart 2011
Danas smo skoknuli opet preko granice ali ovaj put u Njemacku tacnije u grad Kleve, nasu omiljenu destinaciju. Na tom kraju Holandije zive nasi Dzanke i nasi Ajnadzici. Naravno sa ove obadvije rogaticke porodice se druzimo i jako smo bliski.
Bili smo ipak odlucili da se nikome ne javljamo jer je subota i svako voli da prohoda.
Medjutim kako je svijet mali sretosmo se sa nasim Ajnadzicima bas ovdje u Klevama…
Esma sa svojim babom Muminom
Slucajni susret: Ja, moja Esma, dedo Mumin, Ajnadzici Jasna i Enes
Esma i dedo Mumin
Za rodjaka Dedu selam ispred casina u njemackim Klevama: Ja i dedo Mumin:)
Nedjelja 6 mart 2011
Lijep suncan dan pa odlucismo da opet odemo u holandsko-belgijski gradic Baarle Nassau-Baarle Hertog. Nedjelja je ovdje radni dan sto se tice radnji u centru pa kontamo da nastavimo tamo gdje nas je kisa prekinula prosle nedjelje.
Medjutim udarismo na zatvorene radnje i haos u gradicu, slavi se Karneval pa tako htjeli nehtjeli zabavismo se i mi malo.
A shoping u ovom gradicu cemo nastaviti vjerovatno vec u sledecu nedjelju…Dedo Mumin na karnevalu u holandsko-belgijskom gradicu Baarle Nassau-Baarle Hertog
Pijaca 1894
Granica: Esma u Holandiji – NL, dedo Mumin u Belgiji – B
Karneval
Karneval
Shell, cijene benzina u euro centima: Ja i dedo Mumin
Izlaz iz gradica koji se nalazi u dvije drzave, pa ti sad skontaj gdje si izaso u Holandiju il Belgiju:)
Ponedjeljak 7 mart 2011
Malo smo vrsili pripreme za proljetne bascanske radove…
Dolazi proljece, priprema za bascu
Dedo Mumin nemoze bez majstorisanja
A drva su za Edina, i to upakovana u vrece:)
Utorak 8 mart 2011
Bili smo u susjednom gradu koji se zove Waalwijk.
Prohodali smo po carsiji i u povratku svratili na stadion RKC Waalwijk.
Ne zatekosmo nikoga, steta.
A uvece tekma Barcelona – Arsenal pa snimih maloatmosferu kucnih navijaca…Dedo Mumin gleda tekmu Barcelona-Arsenal kod sceri i zeta u Holandiji…
Dedo Mumin ispred Mustafine radnje u Waalwijku
Stadion RKC Waalwijk
Stadion iznutra
Sportski kafic u sastavu stadiona
Ispred udruzenja navijaca
Na jednom od pomocnih stadiona:)
Srijeda 9 mart 2011
Danas kucna atmosfera i samo smo malo ja i dedo Mumin prohodali do polovne (da vidi kako i to izgleda na zapadu) te do radnje Scapino da vidimo za duboke cipele i do Lidla da vidimo jel stigo sjemenski luk.
Nismo ponijeli aparat…:)
Cetvrtak, 10 mart 2011
Kucna atmosfera uvece opet utakmice…
Dedo Mumin, Sumeja, Rusko i Esma
Sumeja i Rusko:)
Petak, 11 mart 2011
Danas (opet) lijepi petak sto bi reko nas hadzija Zimic, pa smo isli na dzumu. Ponovo sam pored slika, sa nasima i Turcima, napravio i video zapis, ovaj put dva.
Dolazak dzamiji Suleymaniyi kao i snimak ezana jer je bio drugi mujezin…Dedo Mumin dolazi u dzamiju Suleymaniye, Tilburg-Holandija
Dedo Mumin na dzumi u dzamiji Suleymaniye (2), Tilburg-Holandija
Sa Turcima mojim radnim kolegama: Halil, dedo Mumin i Ismail
Ispred dzamije
Ispred dzamije
Dedo Mumin i Turcin Ibrahim
Nas Eso sa sinom, babo Ibrahimov, dedo Mumin i Turcin Ibrahim:)
Subota 12 mart 2011
Ekipa je isla danas, bez mene, na jug Holandije u prelijepi stari grad Roermond.
Doduse zadrzali su se u novijem dijelu pa ako bude vremena skoknucemo jedan dan i do starog dijela grada…
Dedo Mumin, Rusko i Esma
Esma, Sumeja i dedo Mumin
Sumeja:)
Nedjelja 13 mart 2011
A danas evo nas trecu nedjelju uzastopice u Holandsko-Belgijskom gradicu Baarle Nassau-Baarle Hertog.
Prve nedjelje nas otjera kisa, druge bijase karneval i evo tek trece zavrsismo uspjesno misiju…
Dedo Mumin i Esma, pri dolasku
Dedo Mumin i ja, pri polasku
Konj od potkovica:)
Ponedjeljak 14 mart 2011
Kucna atmosfera, lijepo vrijeme pa sam postavio sto i stolice u avliji iza kuce i malo sredio supu.
Mirise proljece, pregurasmo i ovu zimu koje fakticki i ne bijase ako neracunamo one nevolje sa snijegom koje bijahose na samom pocetku.
Danas nema slika…Utorak 15 mart 2011
Danas ako izuzmemo podmiru opet kucna atmosfera.
A navece tekma Bajern – Inter 2:3Dedo Mumin gleda tekmu Bajern – Inter kod sceri i zeta u Holandiji…(video)
:)
Srijeda 16 mart 2011
Danas dedo Mumin odlucio da odmara vazdan kod kuce a ja sam otiso i kupio sjemenski luk za bascu. Usput naletih i kupih Rusku bezicne tastaturu i misa za kompjuter. Naletih i na dobar tranzistor iz one vrste svjetskih primaca, koji ima sve na sebi, i kupih ga dedi Muminu da moze slusati vijesti u Hadzicima kad bude sjedio na meraji sa komsijama i ahbabima…
Navece tekma Real M.-Lyon…Dedo Mumin gleda tekmu Real M. – Lyon kod sceri i zeta u Holandiji…
Asmir, dedo Mumin, Rusko i Esma
Asmir, dedo Mumin, Rusko i Esma:)
Cetvrtak 17 mart 2011
Besposleni i jesmo pa ja i dedo Mumin odosmo da malo prohodamo. Obidjosmo dva manja trzna centra i kupismo nekih stvari: dedi sirup za slajm, vise baterija za tranzistor, dedi lijepe patike i par trenerki te jos nekih stvarcica.
Uvece pored tekme Manchester Sity-Dinamo Kiev popricasmo na msn sa Dinom i Kemom. Zovno ih Edin da predju kod njega na kompjuter a oni su stigli jos juce iz Brdzana da okrece nasu kucu u Hadzicima pa kad mi stignemo krajem aprila na odmor u Bosnu, ako Bog da, da bude sve cakum pakum. Blago meni kakog dobrog badzana imam…
Napravih i video zapis dijela tog razgovora ali sam nesta poremetio pa cu mozda naknadno postaviti dok to Rusko popravi…
Dedo Mumin ispred nase kuce u Tilburgu
Pricanje na msn-u relacija: Dina i Kemo – dedo Mumin, Esma i u cosku moja ruka sa aparatom:)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.