webmaster
Keymaster
  Post count: 3712

  Zavjera: Sumnjiva smrt skoro cijele jedinice koja je navodno likvidirala Bin Ladena

  Danas, dvije godine nakon ubistva Osame Bin Ladena, od 25 pripadnika specijalne jedinice „Foka“ (Navy Seals) u jednoj nesreći za drugom život ih je izgubilo 23, a živa su još samo dvojica.

  Porodice poginulih komandosa koji su ubijeni u obaranju helikoptera američke vojske u istočnom Afganistanu u ljeto 2011. optužuju Vašington za atentat i prikrivanje istine. U članku od 9. maja 2013. „Vašington tajms“ piše „kako porodice žrtava smatraju da je za obaranje helikoptera „Činuk“ (Chinook) i pogibiju 38 članova posade u kojoj je bilo 17 pripadnika famoznog „Tim siks-a“ (Team Six) – specijalnog odreda „Foka“, koji je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena u Pakistanu 2. maja 2011.), odgovorna Bijela kuća“.

  Još šest pripadnika „Tim siks-a“ je poginulo krajem marta ove godine i to tokom rutinske vežbe u vojnoj bazi Pinal ejrpark u Arizoni, prenosi CNN.

  Prema izjavama rodbine poginulih komandosa, koji su se kako bi saznali pravu istinu odlučili da se obrate američkom Kongresu, Obamina administracija i ostali službenici Bijele kuće su, nakon što se saznalo da je „Tim siks“ odgovoran za likvidaciju Osame Bin Ladena, njihove bližnje pretvorili u „pokretnu metu“. Kao što znamo, iako ne postoji nikakav dokaz koji bi navodnog utemeljitelja Al Kaide povezivao s napadom na Svetski trgovinski centar 11.septembra 2011., što je bilo opravdanje za agresiju na Afganistan, kao ni povezanost sa Sadamom Husseinom i (nepostojećim) oružjem za masovno uništenje, Stejt Department je još od vremena Džordža Buša svakodnevno, kao mantru ponavljao „kako Bin Laden mora platiti životom za svoja zlodjela“.

  Afganistanski islamisti su unaprijed znali tačnu lokaciju na kojoj će helikopter aterirati, što je američku posadu u njemu pretvorilo u metu koju je nemoguće promašiti.

  – Talibani su u najpovoljnijem trenutku bili pozicionirani na tornju objekta koji se nalazio na idealnom mjestu za napad na MH-47 i to u trenutku kada je bio najranjiviji – izjavio je Dag Hamburger, otac narednika Patrika Hamburgera, koji je poginuo u napadu na „Činuk“.

  – Ubijeni vojnici su na mjesto na koje su trebali aterirati bili transportovani u starom helikopteru iz vremena vijetnamskog rata, umjesto s helikopterom kojeg obično koriste specijalne jedinice i koji imaju neprobojne dijelove, kao i opremu za obranu od raketnih napada – dodaje PressTV.

  Porodice ubijenih žele da znaju zbog čega je u posljednjem trenutku, nekoliko minuta prije polijetanja, zamjenjeno sedam pripadnika specijalne jedinice koja je helikopterom trebala da bude prebačena na dogovoreno mjesto.

  „Vašington tajms“ podsjeća kako su se Obamina administracija i središnje vojno zapovjedništvo u SAD našli na udaru teških optužbi jer nisu bili u stanju da sprovedu profesionalnu i kompletnu istragu o tom incidentu. Porodice su na kraju odlučile da se obrate Kongresu, jer smatraju da se radi o zataškavanju cijelog slučaja.

  – Nije se sprovela detaljna istraga i sramota je da roditelji moraju da budu ti koji će od Kongresa tražiti da se objelodani istina – dodaje Dag Hamburger.

  Eliminacija pripadnika specijalnih jedinica američke vojske u padu helikoptera „Činuk“ u istočnom Afganistanu dogodila se u trenutku kada je zbog brojnih nejasnoća počelo ozbiljno da se sumnja u zvaničnu verziju Vašingtona o načinu na koji je ubijen Osama Bin Laden – napisao je Finijan Kaningam (Finian Cunningham) iz „Global riserča“ (Global Research) prije skoro dve godine.

  Nezaboravan je bio medijski spektakl Bijele kuće koji je prikazao cijeli vojni i politički vrh Sjedinjenih Država kako direktno prati likvidaciju Bin Ladena, koji će, između ostalog, ostati upamćen i po nimalo pristojnom izlivu oduševljenja državne sekretarke Hilari Klinton prilikom hladne egzekucije „državnog neprijatelja broj 1“ u Abotabadu, u Pakistanu, zaboravljajući na trenutak da predstavlja „najdemokratskiju državu na svijetu“. Mediji su tada uskladili svoj stav i svi su tvrdili „kako predsjednik Sjedinjenih Država nikada sebi ne bi dozvolio da besramno laže cijeli svijet i to još pred toliko svjedoka“.

  Pol Krejg Roberts, bivši savjetnik Ronalda Reagana za državna pitanja, izjavio je da su Pakistanci upozorili američku vojsku da bi se akcija mogla loše završiti. Nisu pogriješili. Naime, jedan od tri helikoptera koji su učestvovali u napadu na kompleks u kojem je boravio Bin Laden je eksplodirao prilikom spuštanja. Međutim, Roberts tvrdi kako se ostala dva helikoptera nikada nisu ni prizemljila i kako tvrde svjedoci, odletjeli su s mjesta odmah nakon eksplozije. Prilično nejasne okolnosti napada koje upućuju na razmišljanje što se odista dogodilo u Abotabadu.

  U kratkom vremenskom periodu, za samo tri meseca, dolazi do incidenta s helikopterom „Činuk“ u istočnom Afganistanu, a potom nakon nepune dvije godine do pogibije ostatka tima prilikom rutinske padobranske vežbe u Arizoni. Ključne osobe koje su u prvom licu učestvovale u operaciji nisu više u stanju da komentarišu bilo šta. Slučaj je završen.

  Da li su „Foke“ zaista eliminisane kako se ne bi saznala prava istina o kontroverznoj operaciji u Pakistanu ili je stvarno riječ o slučaju, teško je reći. Ukoliko bi se bavili teorijom zavjere mogao bi se napisati cijeli roman o slučaju, no naglasak treba dati na ono što je nesporno.

  Samo tri mjeseca nakon akcije život gubi 17 pripadnika od 25, koliko ih je bilo u „Tim Siksu“.Danas, nakon dvije godine u incidentima koji su uslijedili, broj mrtvih se popeo na 23 i to budi sumnje kod porodica i rodbine poginulih. Biće zanimljivo vidjeti šta će preduzeti Kongres po tom pitanju. Poznato je da republikanci i demokrate kroz rad istražnih organa često pokušavaju da ocrne jedni druge i to bi mogao biti dobar razlog da se nešto i sazna o sumnjivim smrtima koje u Americi već zovu „prokletstvo Bin Ladena“.

  Možda bi za mlade u SAD ipak bilo pametnije da poslušaju italijanskog novinara Džulijeta Čizu (Giuliett Chies), koji je nedugo nakon incidenta u Afganistanu napisao:

  – Jedina pouka koju možemo da izvučemo iz cijele ove priče jeste da mladim i nezaposlenim Amerikancima poručimo: nikada nemojte ići u specijalne jedinice koje učestvuju u tajnim operacijama. Istina, u tajnim se operacijama zarađuje mnogo novca, ali što su operacije „tajnije“, to je veća mogućnost da će vaš novac moći trošiti samo vaši nasljednici.

  (vesti.net)