Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  MUSTAFA (RAGIB ) KRAJINA

  Mustafa Krajina je rodjen 26.07.1967. godine u Rogatici. Skoluje se u Rogatici gdje zavrsava zanat. Izuzetno vrijedan mladic koji je bio omiljen medju svojim vrsnjacima a kao najmladje dijete u porodici, mezimac, pored starijeg brata i dvije sestre. Pa i pored toga mu nije nedostajalo hrabrosti. Medju prvima se ukljucuje u odbranu nase zemlje. U prvim okrsajima odmah u pocetku biva ranjen kada jos mnogi nisu ni puske uzeli u ruku. Poginuo je 05.04.1994.godine na „Zlatnoj glavi“ – Gorazde, na duznosti komandira Izvidjacko diverzantske cete 1. rogaticke brigade.
  Posthumno je 1996. godine odlikovan priznanjem „Zlatni ljiljan“.
  Nije bio porodican.
  Neka mu je vjecni rahmet.

  [color=#825900][quote=”Twin Peaks(citat)”] Dragi nas Muta,falis nam,da nam svojom sutnjom napunis jaranska srca,jer kad si sutio bio si sretan u svom svijetu,kojeg nisu mnogi poznavali.
  Neka ti Alah dragi podari lijepi dzenet…Twin peaks [/quote][/color]

  [color=#825900][quote=”Mustafa(citat)”] Taj april bio je koban za gorazdanko podrucje. Bio je koban za mnoge borce, civile, starce djecu. Bio je to mjesec zestoke agresorske ofanzive, kada je sve gorjelo i kada kamen na kamenu ostao nije.
  Bio je to mjesec biti ili ne biti, ili bolje bili su to dani biti ili ne biti. Da je dusmanu poslo za rukom da probije sve linije na koje je nasrnuo bilo bi ono ne biti – za nas.
  Bio sam tada na Krivoj Dragi – opsti haos, ludnica, metez i pored svih nastojanja da se linije odrze one su ipak padale jer je dusman napao cijeli gorazdanki okrug – i krug se suzavao.
  Posto je probijena linija na Jabuci, nasi borci su bili primorani da napuste liniju kako ne bi ostali u okruzenju…

  Zahvaljujuci borcima kao sto je bio Muta Krajina i drugi slicni njemu ipak se Gorazde odrzalo a nasa linija
  na Vrazalicama, Krivoj Dragi, Vranovini se ponovo vratila i drzala do Dejtona…

  Nazalost mnogi pali borci se nisu vratili, oni su dali svoje zivite za nase bolje sutra i to trebamo i moramo
  pamtiti….

  Neka ti je vjecni rahmet i da ti Allah dz.s. podari sve dzenetske ljepote. [/quote][/color]