Četnici izviđaju naš teren
Petak, 26. maj 1995. godina
Četnici nešto spremaju, u to sam siguran. Danas smo na terena Bokšanice uočili njihovo kretanje neočekivano duboko prema nama. Naišli smo na ostatke hrane, cigareta, kao i mnogo tragova koji ukazuju na njihova izviđanja. O svemu smo obavijestili Komandu i nastojat ćemo da se kontrola terena pojača. Nema više dolazaka helikoptera ARBiH i sumnjam da će se ikad iko više usuditi na nešto slično onom što su uradili heroji našeg vazduhoplovstva, kojima će kosti truhnuti u studenoj planini Igrišnik.
Prokleto bilo PodravanjeČetvrtak, 1. juni 1995. godina
Bolje da danas nisam išao do Vratara. Saznao sam da je ranjen moj dobar prijatelj, badžo i komandir Musa Nuhanović. Nemam danas vremana da bih otišao dolje da ga posjetim, ali ako Bog da sutra ću svakako. Idriz mi reče da je ranjen u nogu, prostrelna rana kroz stopalo ili članak, i da navodno nije opasno. Ali nije dobro biti ogreban, a kamoli ranjen. Žao mi tog čovjeka, kao i uvijek. Spašavao je drugog ranjenog i eto, jednom se mora dogoditi. Rekoše da su bili pošli do Srebrenice da odnesu nekog, ranije ranjenog, čovjeka i da su naletjeli na zasjedu na Stubliću, kod Podravanja. Neka je za sva vremena prokleto to Podravanje. Koliko samo života uze, koliko je samo ljudi ostalo sakato, sve u užoj okolini Podravanja. Toliko za danas!
Nastavice se