UN nas brani i hrani!!!Četvrtak, 13. maj 1993. god.
Došao je konvoj humanitarne pomoći u pratnji ukrajinskog bataljona, koji će se, kako je najavljeno, razmjestiti oko Žepe. Vidim konačan mir, a i slobodu, kojoj se svi nadamo. Mislim na cjelokupnu BiH, mada na ostalim ratištima i dalje ključa od borbi sa okupatorom. Zaokupljen svojim preseljenjem i smještajem, u ova dva dana sam isključen iz svih aktivnosti, tako da nisam do danas saznao da su Sabriju Tabakovića tražili i pronašali mrtvog. Dovezen je u Žepu i danas mu je bila dženaza. Žao mi što nisam mogao prisustvovati posljednjem oproštaju velikog gazije i šehida Žepe. Neka mu je rahmet duši i da mu dragi Allah podari sve blagodati dženneta. El Fatiha.
Postat ćemo demilitarizovana zona
Nedjelja, 16. maj 1993. god.
Jučer su u Žepu stigli, helikopterima UN-a vojna delegacija Armije BiH i predstavnici takozvane srpske armije, da u saglasnosti sa našom stranom i UNPROFOROM pregovaraju o nekoj demilitarizovanoj zoni, ako sam dobro razumio. Jedan od predstavnika ARBiH bio je porijeklom iz Rogatice, Asim Džambasović, dok ostale ne znam. Ta DM zona bi podrazumijevala zaštićeni krug žepske teritorije, koji mora biti u prvom redu razoružan. Nikome ova obavijest nije sjela na pravo mjesto. Čuj da im predamo vlastito oružje, da vlastito, jer nije to nikakvo armijsko oružje. Mada mi pripadamo Armiji BiH, ali sve oružje je ili privatno lovačko ili stečeno krvavim putem, zarobljavajući ga od agresora. Stoga, niko nam nije dao oružje, poklonio i slično, i kako da se ljudi riješe vlastitog oružja na tako labav i neshvatljiv nam način. Viša sila, kažu, došli su da nas zaštite i to zahtijevaju, mada sam razumio da je to uslov naših neprijatelja Srba. Izgleda da je njima stalo da budemo goloruki i da nas imaju s nekom rezervom za lakše ostvarivanje svojih paklenih planova. Što god da bude, ja svoje naoružanje ne dam, iako imam nekoliko pušaka. Ne dam! To su mi jedine uspomene i trofeji koji su ostali iza rahmetli Đede i Babe, pa neko će mi morati prvo doći glave da bi mi to otuđio.
Nastavice se