Komandant srpskih jedinica, koje su u povlačenju organizirane u kolonu dugu preko tri kilometra spalile skoro cijelo selo Luke, bio je valjda neki Milenko Savčić. Poražena srpska banda i JNA, otišli su preko muslimanskih sela u pravcu Han-Pijeska. Mislim da im je ovo bio prvi ozbiljniji poraz u njihovim pohodima na BiH. Sa toliko tenkova i ostalih oklopnjaka, ratnih aviona i sa ogromnim brojem pješadije, jednostavno nisu smjeli dalje. Jedva su se odupirali prilikom povlačenja na sigurno. Ostavljali su svoje mrtve, brinući se samo za svoju glavu. Pobjegli su kao djeca, a pri tome bezdušno su ubijali bespomoćne civile koji su se skrivali od izravnih susreta sa bandom. Što bi rekle stare žene: ”dabogda im se trag zametnuo” i ja im to želim od sveg srca. Posao ubijanja i uništavanja nastavljaju ”čelične ptice” za koje su moji Babo i Đedo godinama izdvajali novac. Jedan dio četničkih jedinica koji je tražio spas u izlasku sa teritorije Žepe, vjerovatno se nesvjesno odlučio na probijanje preko Gođanske rijeke, pa preko Borovačkih stijena i sela Borovac, gdje su naišli na branioce sela. Dvadesetak četnika je stupilo u borbu sa braniocima, a ishod je bio pogibija naše dvojice branilaca. U tom okršaju poginuli su Ćamil Zolota i Jusuf Dumanjić. Iz cijele četničke grupe izvukao se samo jedan četnik, koji je najvjerovatnije ubio pomenutu dvojicu, jer su oni bili krenuli da se pridruže odbrani koja je već bila pri kraju. Taj četnik je dalje nastavio put prema Lazama, što bez sumnje ukazuje da je približno dobro poznavao teren. U toku borbi istom četniku je nestalo municije tako da je u svom bijegu naišao na jednoga civila (Hemo Ćesko) kojeg je iznenadio i izudarao puškom u predjelu glave. Po Heminom svjedočenju četnik je bio obučen u maslinasto-zelenu uniformu, visok oko dva metra sa ruksakom na leđima. Hemo je brzo po dolasku k svijesti obavijestio sve prisutne, tako da su ga pokušali spriječiti u bježanju. Međutim, oni koji su pokušali da mu stanu na put vidjeli su ga u civilnoj odjeći, što znači da se presvukao. Ubrzo je ušao u nepregledne livade sela Laze gdje ga naši nisu uspjeli uhvatiti, tako da se dokopao planine Oglavak i nestao u selu Babljak.
Danas sam došao iz Budučina Potoka gdje sam jučer poslijepodne zajedno sa nekolicinom ljudi odnio neke mine koje smo skidali po Bokšanici, a zatrebale su u svrhu zaštite i zaprječavanja terena na drugoj strani Žepe.
Nastavice se