Dedo
Participant
  Post count: 1243

  Moram reagovati na ovo preneseno izvinjenje Violeti:
  Ipak moram dati za pravo sestri koja se obratila Medzlisu IZ u Rogatici
  sa zamolbom da prenesu istinu i da se i sami uvjere da je ista prenijela samo istinu.Prema onom sto je gospoda iz IZ Rogatica dobila od nekog ko smije davati informacije iz Tvrtke u Grudama,mislim dovoljno govori da je demant i izvinjenje nepotrebno.

  U sve proizvide osim suhog papira (tariguza)se stavljaju emulgatori koji se dobiju od svinjske masti.
  Dakle svi mokri papiri pa i oni za brisanje sminke koriste se take tvari koje stite kozu od isusivanja,i za lakse skidanje sminke. Obicno se koristi Nivea krema koja takodje ima svinjske masti u sebi jer joj je to onaj masni elemenat koji kozi daje elasticnost a sprecava crvenilo kod trljanja radi skidanja sminke.

  Koliko ko hoce neka sebe uvjerava al jos najevtinija masnoca je svinjska mast zvana smalc(sto znaci topjena )i ona se koristi kod proizvodnje veceg dijela sapuna i svih mokrih maramica i pelena i obrusa za ruke.

  Zamislimo da je to oduvijek tako bilo i sad najednom nam cudo da to postoji,al od svih Halal proizvoda su najmanje 50%pravljeni ili neposredno u kontaktu sa svinjskom masti.

  Od Islamske zajednice se uvijek trazi kao i od pojedinih hodza da potvrde da je nesto na halal bazi pripremano sto ne odgovara strucnoj provjeri i istini tih certifikata zasigurno.

  Mislim da ce doci vrijeme kada ce svi proizvodjeci morati do u tancine napisati od cega i kako se dobije jedan finalni produkt a do tada mozemo samo naslucivati sta se sve stavlja i u hranu a ne u maramice kreme toaletni papir i ostalo.
  Zato bih vas zamolio da sad kad je demant od nekog dosao koji vidi slabu reklamu proizvoda i slabiju prodju na trzistu treba uzeti sa dozom pozornosti da ipak ima istine u izjavi X osobe koja je dala telefonski potvru da ima istine u ovom cijelom slucaju.

  Od svih silnih emulgatora koji se stavljaju u hranu 80% je napravljeno iz iskuhavanja zivotinjskih kostiju iznutrine slanine koze i svega sto je otpad u svakoj kalaonici.Industrijska proizvodnja tih emulgatora to deklarise pod brojevima nap.E432 i to je sve ali iza toga se krije jako neugodan proizvod.Imate mogucnost da se podrovnije informisete o svim emulgatorima ako hocete a svakom je ostavljeno na volju.

  Smatram da je sestra bila u pravu da je to prenijela i da je ovdje na stranici napisano.