mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  MUPKS
  Srednjoškolka privedena zbog lažnih dojava o bombama
  Objavljeno 22.3.2011 u 14:02
  http://mojevijesti.ba/novost/76669/srednjoskolka-privedena-zbog-laznih-dojava-o-bombama

  Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti lažnim dojavljivanjima o postavljenim eksplozivnim napravama u prostorijama “JU V Gimnazija” i “JU Gimnazija Dobrinja” 14. i 17. marta službenici policije III PU su došli do saznanja da je izvršilac malodobna K.M. rođena 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

  S njom je u prisustvu roditelja obavljen intervju. K.M. je u potpunosti priznala izvršenje navedenih krivičnih djela. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se kompletan prikupljeni materijal dostavi tužilaštvu.

  RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI “KONZUM”

  U ulici Džemala Bijedića N.N. osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tada je N.N. osoba uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

  [color=#FF0000]K.E. I B.E. LIŠENI SLOBODE ZBOG TEŠKIH KRAĐA

  Službenici policije IV PU su u ponedjeljak lišili slobode K.E. rođen 1970. u Rogatici i B.E., rođen 1978. u Prozoru, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Prilikom kontrole vozila “VW Golf” koje koristi K.E. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz teških krađa u vikendice u naselju Gornje Vlakovo. K.E. i B.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. [/color]

  B.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

  Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu službenici policije V PU su u ponedjeljak lišili slobode B.M., rođen 1970. nastanjen u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tog dana on je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

  POŽAR U BRČANSKOJ ULICI

  U ulici Brčanska noćas je došlo je do požara na vozilima “VW Pasat karavan”, “Lada” i “Renault 5”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

  (Fena/MOJportal)