mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Održana 16.sjednica SO Rogatica
  31 Mar : 22:39
  Vijesti
  http://www.rogatica.net

  Odbornici Skupštine općine Rogatica usvojili su danas Odluku o visini prosječne konačne građevinske cijene po metru kvadratnom korisne stambene površine na području općine u prošloj godini u visini od 400 KM, koja će služiti i kao osnovica za izračunavanje visine jednokratne rente u 2010. години. godini.

  Odbornici su usvojili Odluku o visini bazne cijene troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području općine za prošlu godinu u visini 40 KM po metru kvadratnom, kao i Odluku o obrazovanju Foruma za sigurnost ove općine od 21 člana od predstavnika lokalne zajednice, državnih institucija, javnih ustanova i nevladinih organizacija.
  Općinski parlament je prihvatio izvješće o radu načelnika općine i administrativne službe za 2009. годину, kao i Program edukacije odbornika SO.. Zadatak edukacije je da se vijećnici upoznaju sa zakonskim i podzakonskim aktima iz oblasti lokalne saomouprave.
  Usvojeni su izvještaji o radu tržne inspekcije, zdravstveno sanitarne, poljoprivredne i veterinarske inspekcije sve za 2009. годину. godinu.
  SO je usvojila Informaciju o radu i financijskom poslovanju za 2009. годину општинске Boračke organizacije čiji su ukupni prihodi bili 49.100 KM, dok su rashodi bili uravnoteženi s prihodima