mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Imenovani direktori pet javnih ustanova
  Datum: 30.11.2009 22:00
  Autor: Sreten Mitrović

  ROGATICA – Odbornici opštine Rogatica imenovali su na jučerašnjoj sjednici direktore pet javnih ustanova. Tako je za novog direktora Narodne biblioteke izabran Stevo Drašković, Turističke organizacije Nebojša Golić, Centra za kulturu Olja Ostojić, Dječijeg obdaništa Jasna Purković.

  Za starješinu Teritorijalne vatrogasne jedinice imenovan je Miroslav Gluhović, koji je ovu funkciju i ranije obavljao.

  Odbornici su na aprilskoj sjednici ove godine razriješili dužnosti direktore ovih ustanova, jer je opština bila nezadovoljna njihovim radom.

  I pored četiri kandidata koje je predložila Komisija za imenovanja, nije izabran direktor Centra za kulturu, jer niko nije dobio potreban broj glasova. Istovremeno, imenovani su i članovi upravnih odbora ovih ustanova i Doma zdravlja.

  Odbornici su izglasali i program rada načelnika opštine za 2010. godinu, za čiju je realizaciju potrebno obezbijediti 2,23 miliona KM.

  Opština će za ovaj program iz budžeta izdvojiti 655.000 maraka ili 29,21 odsto, dok će program biti realizovan uz pomoć Fonda za razvoj i zapošljavanje i resornih ministarstava RS.

  Program je zbir šest osnovnih oblasti, a najviše pažnje biće posvećeno realizaciji ciljeva iz Strateškog plana razvoja opštine za period 2004-2010. Kroz realizaciju plana kapitalnih investicija utvrđenih za 2010. godinu, predviđeno je da se u komunalnu i drugu infrastrukturu uloži više od 2,2 miliona maraka.

  – Planirano je najviše izdvajanja za rekonstrukciju i sanaciju sekundarne vodovodne mreže i bazena u Rogatici, u šta se, prema projektu, treba da utroši 500.000 maraka. Za to će iz budžeta opštine biti izdvojeno 100.000 maraka, a za ostatak novca apliciraće kod Fonda za razvoj Republike Srpske – istakao je načelnik opštine Radomir Jovičić.

  Odbornici su usvojili dopunu odluke o određivanju prostora na kome se može vršiti eksploatacija lomljenog kamena, a to je Stubleno brdo i Mandžovina kod Rogatice.

  Odbornici su izglasali odluku o određivanju prostora za održavanje javnih skupova. Tako će se ubuduće ovi skupovi održavati na platou ispred kino-sale, stadionu, igralištu, u dvorani i drugim prikladnim prostorima.
  Izvršenje budžeta

  Skupština opštine Rogatica usvojila je informaciju o izvršenju lokalnog budžeta od 1. januara do 30. septembra u iznosu od 3,41 milion maraka, što je 66,99 odsto od ovogodišnjeg plana.